Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Služební příjem, výše rozpočtu, počet zaměstnanců

Žadatelka se domáhala následujících informací: 

  1. Kolik činil průměrný měsíční plat (včetně příplatků) současného policejního prezidenta za posledních 12 měsíců? Kdy byl jmenován do funkce?
  2. Jaké odměny (tj. příjem vedle platu a příplatků) dostal za posledních 12 měsíců? Pokud je to možné, prosím o přehled rozčleněný na jednotlivé měsíce.
  3. Kolik činil průměrný měsíční příjem předchozího policejního prezidenta (plat včetně příplatků a odměn) v posledním roce jeho/jejího působení ve funkci? Prosím uveďte jeho jméno a datum jmenování a datum odchodu z funkce.
  4. Kdo je oprávněn jmenovat policejního prezidenta?
  5. Jaká je výše rozpočtu Policie ČR a z jakých hlavních zdrojů je rozpočet financován?
  6. Kolik má Policie ČR zaměstnanců (přepočteno na plné úvazky)?

Policie České republiky s ohledem na rozsudek Nejvyššího správního soudu č. j. 8 As 55/2012 – 62 ze dne 22. října 2014 poskytla žadatelce informace požadované pod bodem 1), 2) a 3). Dále poskytla žadatelce následující informace:

4. Do funkce policejního prezidenta jmenuje ministr vnitra.

5. Aktuální (stav k 7. 3. 2016) výše zdrojů financování výdajů Policie ČR pro r. 2016 je 32.289.558.717 Kč a skládá se převážně z rozpočtových zdrojů kapitoly Ministerstvo vnitra (98,27%), dále pak z prostředků kapitoly Všeobecná pokladní správa (0,03%), povoleného překročení rozpočtu o nároky z nespotřebovaných výdajů minulých let (1,64%) a z dalších mimorozpočtových zdrojů jako jsou např. sponzorské dary, dotace, plnění z pojistných událostí a prostředky z fondu kulturních a sociálních potřeb (0,06%). Z uvedených zdrojů je cca 0,4% určeno na předfinancování předpokládaných dotací ze zahraničních zdrojů (mělo by být zpětně proplaceno z fondů EU a finančních mechanismů jiných států).

6. Policie České republiky měla k 1. 2. 2016 - 9 345 zaměstnanců (přepočteno na plné úvazky).

pplk.. JUDr. L. Žárská, 7. 4. 2016

vytisknout  e-mailem