Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Služební pes Hasko vypátral zloděje, který se vloupal do chaty

BENEŠOVSKO - Pes musel zdolat opravdu náročný terén 

Dva dny před Štědrým dnem, tedy 22. prosince 2021 byla kynoložka pprap. Martina Rosendorfová se svým služebním psem Haskem vyslána do chatové oblasti v Lešanech Nové Vsi na Benešovsku, kde mělo dojít ke krádeží vloupáním do jedné z chat.

Policisté z Obvodního oddělení Jílové u Prahy přímo na místě zadrželi jednoho z podezřelých mužů, druhý se dal na útěk.

Pprap. Rosendorfová použila Haska k vyhledání pachové stopy u chaty, kde došlo k vloupání. Hasko stopu zachytil a sledoval jí přes les směrem k řece Sázavě, kdy po několika minutách v křovinatém porostu označil ulehnutím nález pracovní rukavice.

Dále pokračoval směrem dolů ze srázu přes potok a poté směrem k řece Sázavě přes kopec, kde na vrcholu kopce pod stromem označil ulehnutím nález dalšího předmětu - textilní šnůrku bílé barvy. Poté Hasko pokračoval velmi složitým terénem i se svou kynoložkou směrem dolů, kde pod skálou označil štěkáním ukrytou osobu, a to 29letého muže, který se měl do výše zmíněné chaty vloupat.

Až do příjezdu další hlídky policistka s Haskem setrvala na místě a střežila podezřelého muže, aby se znovu nedal na útěk. 

Hasko i se svou kynoložkou tak odvedli skutečně výbornou práci ve velmi špatně přístupném a i skalnatém terénu, kdy jsou tyto podmínky pro služebního psa opravdu velmi náročné.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem