Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Služební fena Orna vypátrala pachatele

MĚLNICKO- Ten měl napadnout muže a následně utéct 

Policisté Obvodního oddělení Lužec nad Vltavou vyjížděli do Horních Počapel, kam policisty zavolal 24letý muž, který uvedl, že se mu do domu vloupal muž, fyzicky ho napadl a utekl.

Policisté přijeli na místo a zjistili, že se muži mezi sebou znali a po menší neshodě měl podezřelý poškozeného udeřit pěstí a z místa utéct na zahradu a dále neznámo kam. 

Na místo události se dostavil i psovod se služebním psem. Hlídka policistů společně s psovodem prošla zahradu, kde služební pes označil místo, na kterém byl nalezen podezřelý muž ležící ve křoví. 
Čtyřiadvacetiletý muž byl zjevně pod vlivem návykové látky, proto u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta vyšla negativní, za to test na omamné a psychotropní látky ukázal pozitivní výsledek, a to konkrétně na amfetamin a THC.

Při cestě ke služebnímu vozidlu se muži udělalo nevolno, proto mu policisté okamžitě zavolali zdravotnickou pomoc. Lékař pak konstatoval, že muž byl podchlazený a velmi špatném zdravotním stavu, proto lze říci, že muži mohlo nalezení služebním psem - fenou Ornou, zachránit život.

Policisté dále zjistili, že na podezřelého muže je vydán předběžný souhlas se zadržením vydaný Okresním státním zastupitelstvím Litoměřice, proto byl muž zadržen a omezen na osobní svobodě a následně předán kriminalistům do Litoměřic k dalším úkonům.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
1. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem