Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Služba ve znamení drog

Policisté v průběhu dvanáctihodinové služby zadrželi dva řidiče pod vlivem omamných látek a odhalili několik dalších drogových deliktů. 

V neděli 28. června hodinu před půlnocí neunikl pozornosti policistů z místního oddělení Smíchov řidič, který vjel do zákazu vjezdu v Nádražní ulici v Praze 5. Kromě zjištěného přestupku v dopravě policisté na základě provedených testů na alkohol a drogy zjistili, že muž řídil vůz pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu. To ale nebylo všechno. Řidič měl u sebe a ve vozidle několik sáčků chemikálií, ve kterých byly později provedeným testem zjištěny drogy. Konkrétně se jednalo o 48 tablet extáze, několik dávek kokainu a pervitinu.

Na základě těchto skutečností byl jednadvacetiletý muž předveden na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Řízení pod vlivem drog pak bude řešeno v samostatném řízení.

O několik hodin později hlídka předvedla dalšího řidiče pod vlivem drog. V průběhu dvanáctihodinové služby ti samí policisté řešili navíc devět drogových deliktů v blokovém řízení.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. července 2020

vytisknout  e-mailem