Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Složili služební slib

Ms kraj: Třiadvacet nových policistů pro Moravskoslezský kraj 

Včera odpoledne složilo v Ostravě v prostorách slezskoostravské radnice služební slib dalších 23 nově přijatých policistů. Řady policistů Moravskoslezského kraje rozšířily 4 ženy a 19 mužů.

Noví policisté duben1.JPGSlavnostního složení slibu se zúčastnil ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel společně s vedoucím odboru služby pořádkové policie plk. Mgr. Bc. Liborem Schejokem a vedoucí personálního odboru paní Šárkou Mokrošovou. Pozvání přijali předseda Komise bezpečnostní a pro integrovaný záchranný systém Moravskoslezského kraje pan Petr Zábojník a starostka městského obvodu Slezská Ostrava MVDr. Barbora Jelonková.

Reprezentativní prostory slezskoostravské radnice, které byly vybrány, umocnily slavnostní atmosféru odpoledne. Paní starostce městského obvodu Slezská Ostrava přináleží poděkování za umožnění konání akce právě na tomto místě. Pro doplnění lze uvést, že na půdě slezskoostravské radnice, která byla postavena v letech 1911 – 1913, se tato slavnostní akce konala vůbec poprvé. Veřejnost jistě zaznamenala, že v uplynulých letech probíhaly sliby nových policistů na různých místech našeho regionu…

Co se týká samotného programu, nechyběla úvodní slova, která směřovala jak k přítomným novým policistům, tak obecně týkající se především povolání strážců zákona a oblasti, která je policii svěřena. K hostům v sále hovořili plk. Kužel, pan Zábojník a rovněž paní Jelonková. Součástí programu byly také doprovodné informace k tématu a samozřejmě noví policisté duben2.JPGnezbytné složení služebního slibu.

Příjemné oživení programu bylo „pod taktovkou“ dvojice učitelů – hudebníků, kteří zahráli několik skladeb na varhany za doprovodu houslí. Z reakce přítomných bylo zřejmé, že výběr účinkujících a skladeb byl zvolen, jak se říká, na výbornou.

Celkový počet 23 nově přijatých policistů je pro upřesnění třeba rozdělit na dvě skupiny - 16 z nich nastoupilo do služebního poměru již počátkem března, zbývajících 7 pak o měsíc později, uniformu tedy oblékají od dubna. Věkové rozpětí nově přijatých policistů, kteří byli úspěšní ve výběrovém řízení, se pohybuje od 19 do 47 let.

Ani tito policejní „nováčci“ nejsou z hlediska služby, respektive programu směrného pro následující dny a měsíce výjimkou. Čeká je absolvování základní odborné přípravy a pak výkon služby na útvarech a organizačních článcích policie v celém Moravskoslezském kraji.

Největšího posílení se dočká Městské ředitelství policie Ostrava, kam z celkového počtu nastoupí deset policistů. Tři policisté směřují k územnímu odboru Opava, shodně po dvou k územním odborům Bruntál a Nový Jičín a po jednom k územním odborům Karviná a Frýdek – Místek. Z hlediska služebního zařazení jsou noví policisté zařazeni u obvodních oddělení, v Ostravě pak také u dopravního inspektorátu a oddělení hlídkové služby. Čtyři noví policisté budou zařazeni u organizačních článků krajského ředitelství.

Máte zájem pracovat u Policie ČR?

V souvislosti s tématem není jistě od věci zopakovat, že stále přijímáme ženy a muže do řad moravskoslezské policie. Nabízíme sice náročnou, ale smysluplnou a perspektivní službu.

Vstup do bezpečnostního sboru je podmíněn absolvováním výběrového řízení. Předpokladem je totiž nejen perfektní zdravotní stav, ale také skvělá fyzická kondice, která se prověřuje náročným fyzickým testem. Uchazeči musí prokázat rovněž osobnostní způsobilost, přičemž právě psychotesty vyřadí více než polovinu uchazečů a zopakovat je můžete až po uplynutí dvou let.

Podmínky pro přijetí do služebního poměru:

Je třeba, aby uchazeč se zájmem vykonávat službu u policie doručil na příslušné personální pracoviště policie písemnou žádost o přijetí do služebního poměru. Musí dále splňovat následující podmínky:

  • občanství České republiky
  • věk nad 18 let
  • plná způsobilost k právním úkonům
  • bezúhonnost
  • střední vzdělání s maturitní zkouškou a vyšší
  • fyzickou, zdravotní a osobnostní způsobilost k výkonu služby
  • není členem politické strany nebo politického hnutí
  • nevykonává živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost a není členem řídících nebo kontrolních orgánů právnických osob, které vykonávají podnikatelskou činnost 

 
Kontakt na personální pracoviště:
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
30. dubna 1682/24, 702 00 Ostrava – Moravská Ostrava, telefon: 974 722 409
e-mail: krpt.op.vyber@pcr.cz

Více naleznete na internetových stránkách: http://www.policie.cz/clanek/moznosti-uplatneni-v-policii-ceske-republiky.aspx.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 5. dubna 2017

vytisknout  e-mailem