Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

SLOVÁCKO versus SPARTA

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Sobotní zápas je z pohledu policie rizikový - aktualizace. 

V sobotu 27. května se od 17.00 hodin odehraje na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti prvoligové utkání mezi fotbalovými celky 1. FC Slovácko a AC Sparta Praha. Toto utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a odpovídat tomu bude i rozsah plánovaného bezpečnostního opatření. Jeho hlavním cílem bude zajistit v Uherském Hradišti bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. Na předpokládané několikatisícové návštěvě zápasu se budou z části podílet i stovky fanoušků klubu AC Sparta Praha.
V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než 100 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu. Posílit tyto policisty přijedou i jejich kolegové  z Jihomoravského kraje. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště a pracovníci bezpečnostní agentury.
Nejen samotní návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s případnými komplikacemi v dopravě. Apelujeme proto na dodržování pravidel silničního provozu a důsledné respektování dopravního značení či pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. 
Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku.

27. května 2017

Policisté před a po zápase zajistili celkem 13 osob, které se dopustlily nějakého protiprávního jednání. Ať už se jednalo o pokusy pronést na stadion pyrotechniku či o její použití během zápasu, nebo o jiné více či méně závažné delikty. O přesné právní kvalifikaci je nyní ještě předčasné hovořit.

Celkem cestu na stadion našlo více než šest tisíc diváků, z nichž jich téměř tři sta fandilo hostujícímu týmu.

25. května 2017, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem