Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sloučení pracovišť

Strakonice – Písek – Tísňovou linku 158 budou obsluhovat policisté z Územního odboru Písek.  

Tak jako i jiné složky Integrovaného záchranného systému i Policie ČR bude do budoucna realizovat vybudování integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje.
Prvním krokem jihočeské policie je integrace pracoviště operačního střediska ÚO Strakonice a ÚO Písek. Ke sloučení operačních středisek dojde ve středu 4. května v 10:00 hodin. Od 4. května 2011 se každý, kdo bude v případě nutnosti telefonovat na linku 158, dovolá na PČR Územní odbor Písek.
Sloučení nebude mít na činnost policistů, především při dopravních nehodách, řešení protiprávního jednání, ani na úroveň poskytování dalších služeb obyvatelům, obcím a organizacím v kraji, rozhodně žádný negativní vliv. Jediné co pro občany sloučením obou pracovišť vyplývá je, že v případě oznámení na linku 158, bude velice důležitá informace o přesném místu události, neboť shodných názvů obcí, částí měst a ulic je na Strakonicku i Písecku mnoho. Přesná identifikace místa události je v mnoha případech pro všechny složky Integrovaného záchranného systému rozhodujícím faktorem pro záchranu lidského života.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
2. května 2011
 

vytisknout  e-mailem