Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Slibovanou brigádu nezajistil

Pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha IV vyšetřují rozsáhlou trestnou činnost pětatřicetiletého muže, který na internetu lákal zájemce o brigádu. Tu ale nezajistil a vybrané zálohy nevrátil.  

Pětatřicetiletý muž z Prahy 4 inzeroval na různých internetových serverech nabídku brigády, která se týkala roznášení reklamních letáků pro realitní společnost. Se zájemci si poté domlouval schůzky, na kterých od nich vybíral peněžní částky ve výši od 500 do 1200 korun. Ty měly sloužit jako vratná záloha, údajně nezbytná pro vytisknutí letáků. Ty ale dotyčný zájemcům nedodal, vymlouval se na problémy s tiskárnou, domnělou autonehodu, anebo na problémy se spolupracovníky. Slíbenou práci tím pádem také nezajistil a čekatelům se více neozval. Vybrané peníze použil pro svoji potřebu.
 
Tento muž je od 22. prosince 2010 vyhlášen v celostátním pátrání jako hledaný. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4 na něj vydalo předběžný souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který mu hrozí až pět let odnětí svobody.  
 
Jakékoliv informace k jeho osobě přijmou pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha IV na tel.: 974 854 101, popřípadě operátoři na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 22.12.2010

vytisknout  e-mailem