Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Slavnostní zahájení projektu „Správným směrem“ v Praze

Dne 30. září 2014 zahájil ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakub Frydrych v Muzeu Policie České republiky v Praze další regionální kolo projektu „Správným směrem“.  

Slavnostní zahájení bylo spojeno s vernisáží protidrogových plakátů a zúčastnila se jej řada osobností, spjatých s projektem a protidrogovou prevencí. Preventivní protidrogová akce je v Praze realizována ve spolupráci s Odborem zdravotnictví, sociální péče a prevence Magistrátu hl. m. Prahy a bude probíhat do února příštího roku. Doposud byl projekt realizován v Ústeckém a Jihočeském kraji a je do něj zapojeno již přes 3000 aktivních účastníků.
 
Hlavním smyslem projektu „Správným směrem“, je zapojení všech složek, zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu a vytvoření co nejúčinnějšího souboru opatření, vycházejících z konkrétních problémů s návykovými látkami. V jednotlivých regionech zapojených do projektu proběhla řada odborných seminářů, workshopů a přednášek jak pro veřejnost, tak i pro studenty středních škol a uskutečnilo se několik doprovodných akcí. Byly také vytvořeny mapy rizikových oblastí, a to zejména na základě osobních zkušeností žáků zdejších škol.
 
Součástí projektu je vyhlášení soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Soutěž je určena studentům ve věku 15 až 19 let, kteří mají možnost touto cestou vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog. Jimi zpracovaný plakát musí být jednoznačně zaměřen proti zneužívání nelegálních návykových látek a splnit stanovené technické parametry. Odborná porota pak vybírá čtyři nejlepší plakáty, jejichž autoři jsou oceněni věcnými cenami. Vyhlášení vítězů zakončuje každý regionální blok projektu.
 
Výstava plakátů s protidrogovou tématikou bude v Muzeu Policii ČR k vidění do února příštího roku, kdy zde proběhne vyhlášení vítězů pražského kola soutěže o nejlepší protidrogový plakát.
 
Zpracovala: kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
                                                                                                                                               
                                                                                                                                            vrchní rada plk. Mgr. Jakub Frydrych
                                                                                                                                                                     ředitel                   

vytisknout  e-mailem