Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnostní předání nových vozidel

Ms kraj - ministr vnitra předal policistům nové Škody Octavia 

Předání nových vozidel pro potřeby policistů Moravskoslezského kraje

Dnes dopoledne slavnostně předal ministr vnitra Jan Hamáček za účasti ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje brig. gen. Mgr. Tomáše Kužela sedm desítek nových vozidel policistům Moravskoslezského kraje.

Ministr vnitra ve svém proslovu zmínil, že přes některé zrušené tendry je rád, že policie bude mít 865 nových vozidel. Osobně pozdravil všechny policisty, poděkoval za jejich práci a nasazení a popřál, aby se jim s vozidly sloužilo dobře a aby se s každého služebního výjezdu ve zdraví vrátili k těm, kteří na ně doma čekají.

Ředitel moravskoslezské policie uvedl: „ Jsem rád, že nastává taková výrazná výměna vozového parku policie, vozidla jsou základním prostředkem, který policisté potřebují k výkonu služby. Jedná se o technickou špičku automobilů.“  Dále vyjádřil poděkování vedení Ministerstva vnitra a Policejního prezidia ČR, že se obměna podařila. Stejně jako ministr vnitra popřál, nechť vozidla slouží a policisté se vrátí v pořádku domů.

Automobily jsou určeny pro přímý výkon policistům, včetně prvosledových hlídek, v rámci celého Moravskoslezského kraje. Jedná se o Škodu Octavii III combi v barevném provedení Policie České republiky s pohonem 4x4 o výkonu 140 kW a objemu motoru 2.0 TSI s automatickou převodovkou. Nové automobily splňují speciální požadavky a mají odpovídající výbavu pro výkon služby. Část vozidel, která je určena pro prvosledové hlídky, je vybavena nově policejním rámem a schránkou pro bezpečné uložení dlouhých zbraní, zastavovacím pásem a podobně.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková

8. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

1 předání vozidel

1 předání vozidel 

Detailní náhled

2 předání vozidel1

2 předání vozidel1 

Detailní náhled

3 předání vozidel3

3 předání vozidel3 

Detailní náhled

4 předání vozidel4

4 předání vozidel4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem