Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slavnostní otevření nové policejní služebny

RYCHNOVSKO – Jedná se o jeden z kroků při řešení bezpečnostní situace na Rychnovsku. 

Dnešního dne v 10:00 hodin byla slavnostně uvedena do provozu nová služebna Policie České republiky v centru obce Solnice na Masarykově náměstí. Jedná se o detašované pracoviště Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Slavnostního otevření nově zrekonstruované a vybavené budovy se zúčastnil policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, první náměstek ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti pan Jiří Nováček a hejtman Královéhradeckého kraje pan Jiří Štěpán. Dalším z důležitých přítomných osobností byl starosta města Solnice pan Jan Hostinský, starostka obce Kvasiny paní Alice Nováková a starosta města Rychnov nad Kněžnou pan Jan Skořepa. Uvedení do provozu se samozřejmě účastnili i zástupci vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, a to pan ředitel plk. David Fulka, vedoucí Územního odboru Rychnov nad Kněžnou plk. Zdeněk Hlaváček a vedoucí Odboru cizinecké policie plk. Dimitros Mucudis.

Otevření a zprovoznění služebny v historické budově obce, kde již zhruba před 30lety strážci zákona působili, bezprostředně souvisí s přijatými bezpečnostními opatřeními, které směřují ke zvýšení pocitu bezpečí občanů rychnovského regionu. Jedná se o jedno z opatření, které královéhradecká policie přijala, kdy mezi další patří například zvýšení počtu policistů vykonávajících službu v regionu, realizace společných hlídek s policisty Polské republiky. „Jedná se o jeden z programů, který je součástí „balíčku“ opatření, který je stát společně s dalšími institucemi připraven realizovat v rámci bezpečnostní situace na Rychnovsku“ potvrdil i sám policejní prezident. Všechny tyto aktivity stojí jistě za tím, že od začátku roku do konce května došlo v lokalitě ke snížení spáchaných přestupků (oznámených, či řešených Policií ČR) na úseku BESIP na polovinu.

Nutno vyzdvihnout vzájemnou spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR, Policejním prezidiem, Krajským úřadem Královéhradeckého kraje, ale především se zástupci města Solnice, díky které byla služebna ve velmi krátkém čase zrekonstruována, vybavena a uvedena do provozu. Tuto spolupráci vyzdvihl hejtman Královéhradeckého kraje pan Jiří Štěpán, který uvedl: „V rámci spolupráce se jmenovanými subjekty je důležité, být naladěni na stejnou notu a s podporou vedení okolních obcí a jejich týmů se pak snadno dostaneme do fáze stříhání pásky a uvedení služebny do provozu v krátkém čase.“

Po deklaraci ministra vnitra a policejního prezidenta v únoru tohoto roku o připravenosti zřídit novou služebnu v blízkosti průmyslové zóny, byla na začátku května podepsána nájemní smlouva a za měsíc již byla služebna připravena k provozu.

Velké díky patří panu starostovi obce Solnice za jeho ochotu spolupracovat a podílet se na řešení bezpečnostní situace v regionu.

V průběhu slavnostního otevření ředitel krajské policie plk. David Fulka uvedl důležitou informaci pro obyvatele obce a okolí: „Ačkoliv se jedná o služebnu a policisty cizinecké policie, budou se samozřejmě věnovat i jiným problematikám policejní činnosti například na úseku dopravy, či veřejného pořádku. Jsou připraveni komunikovat s obyvateli obce a okolí a pomáhat jim řešit potíže nejen na úseku problematiky cizinců v souvislosti s rozvojem průmyslové zóny.“

mjr. Bc. Jan Čížkovský
6. června 2017, 17:30

vytisknout  e-mailem