Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Slavnostní okamžik pro zásahovou jednotku

Český Krumlov - Elitní jihočeští policisté převezmou v sobotu v Českém Krumlově svůj prapor, ten jednotce věnovalo město. 

Sobota 6. května v 11.00 hodin na náměstí Svornosti připomene pietní vzpomínkou oběti a hrdiny druhé světové války. Zazní státní hymny ČR a USA v podání českokrumlovského pěveckého sboru Bellaria. Za přítomnosti významných hostů budou položeny květiny k pamětním deskám vojáků 26. pěší divize armády USA a československých válečných letců z českokrumlovského regionu. Programu se bude účastnit zástupce americké ambasády podplukovník Michael Cushwa, generálmajor Štefan Kaleta, velitel Pozemních sil Armády České republiky a další význační hosté.

Součástí aktu bude předání slavnostního praporu, který město Český Krumlov věnuje Zásahové jednotce Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, která od roku 2013 sídlí v Českém Krumlově. „Pořízení praporu vnímáme jako symbol sepjetí veřejné správy s touto důležitou složkou Policie ČR a jako výraz ocenění její náročné práce,“ uvedl tajemník městského úřadu Radim Rouče.

Mgr. Petra Nestávalová
tisková mluvčí, město Český Krumlov

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, PČR

4. května 2017
 

Odkazy do noveho okna

Oslavy osvobození ČK plakat

Oslavy osvobození ČK plakat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem