Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní křest knihy

První komplexní publikace o historii služby pořádkové policie až po současnost. 

Dne 13. července 2017 se v odpoledních hodinách v kinosále Muzea Policie České republiky uskutečnil křest knihy s názvem „Historie a současnost služby pořádkové policie od roku 1918“. Zahájení proběhlo  za doprovodu saxofonového kvarteta Hudby hradní stráže a Policie České republiky.

„Důvodem vydání publikace byla snaha o zadokumentování a uchování historicky cenných informací pro potřeby současné i budoucích generací, k prezentaci služby pořádkové policie ostatním policejním službám a bezpečnostním sborům České republiky a také prezentaci policejní služby široké veřejnosti“, uvedl na slavnostním křtu autor publikace plk. v. v. Milan Gregor.

Kmotrem této publikace byl první náměstek policejního prezidenta brig. gen. Martin Vondrášek společně s ředitelem služby pořádkové policie policejního prezidia plk. Martinem Hrinkem a mjr. Ignácem Laňkou.
 
„V polovině roku 2017 uplyne 70 let od právního zakotvení vymezení pořádkové služby v tehdejším bezpečnostním sboru, proto je tato publikace vhodnou připomínkou nejvýznamnějších událostí v historii služby pořádkové policie“, doplnil plk. v. v. Milan Gregor.

21. července 2017
kpt. Bc. Petr Habenicht
tiskový mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Křest knihy

Křest knihy 

Detailní náhled

Signace knihy autorem

Signace knihy autorem 

Detailní náhled

Autorské podepisování knihy policistům

Autorské podepisování knihy policistům 

Detailní náhled

Autorské čtení

Autorské čtení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem