Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnosti bojových umění

MS kraj - výtěžek ze vstupného opět putoval na nadaci 

V neděli 15. října se pod záštitou ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáše Kužela konaly v Domě kultury města Ostravy „Slavnosti bojových umění“.  Pořadatelem byl již tradičně oddíl AIKIDO Sportovního klubu policie Ostrava v čele s předsedou oddílu nprap. Ing. Kamilem Kozákem a jeho nejbližšími spolupracovníky. Významnou pomocí přispěli také kolegové ze školního policejního střediska ve Frýdku-Místku s vedoucím mjr. Ing. Milanem Čechovským a policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava s vedoucím ppor. Bc. Jiřím Hubertem. Netřeba připomínat, že přípravě a organizaci věnovali velký díl svého volného času.

Ještě před zahájením samotného programu si diváci mohli prohlédnout „vozový park“ krajského ředitelství, zaparkovaný v prostoru před kulturním domem. Také ve vestibulu bylo na co se dívat, např. zde byly vystaveny zbraně a výstroj policistů. Návštěvníci si mohli také prohlédnout či zakoupit různé orientální pochutiny. Půl hodiny před začátkem na prostranství před vstupem do kulturního domu předvedli policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava dvě dynamické ukázky zadržení pachatele.

Moderování se ujal herec Národního divadla Moravskoslezského Vladimír Polák, který se této role v minulosti již zhostil. Překvapením bylo jeho vystřídání, a to redaktorem České televize Tomášem Vzorkem. V bohatém programu se prezentovaly oddíly JUDO, TAI CHI, KARATE, AIKIDO, JU JITSU, IAIDO, KENDO, MUAY THAUI, KRAV MAGA. Vystupující předvedli své dovednosti s takovou vervou a nasazením, až se občas tajil dech. Bylo znát, že účinkující si na přípravě dali opravdu velmi záležet a své profesionální a dokonalé výkony okořenili také humorem.

Výtěžek akce byl tak jako v minulých letech poukázán na konto Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. K vybraným 21 700,- Kć přispělo nejen 350 platících diváků, ale také moderátoři, kteří se vzdali nároku na honorář. Předsedovi nadace policistů a hasičů panu PhDr. Ladislavu Šuterovi šek za hotovost vybranou na festivalu předal náměstek ředitele krajského ředitelství plk. Mgr. Radím Daněk společně s předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava Ing. Kamilem Kozákem.

Další překvapení v tomto příjemném odpoledni měl připraveno PhDr. Šutera v podobě ocenění pro Kamila Kozáka. Předal mu křišťálovou plastiku srdce na otevřené dlani, jedno z nejvyšších ocenění nadace, které je určeno pouze pro dlouhodobé a pravidelné dárce, jímž organizační tým bezpochyby je.

Přestože příprava festivalu je časově náročná a mnozí z těch, kteří ho pravidelně rok co rok organizují, jsou vytíženi nejen pracovně, ale také svou dobrovolnou instruktorskou činností v oddíle AIKIDO Sportovního klubu policie Ostrava, předpokládáme, že pro ohromný ohlas se milovníci bojových umění z řad účinkujících, ale také z řad diváků, za rok setkají znovu.

Závěrem ještě dlužno připomenout, že akce by se nezdařila bez finanční a také jiné pomoci sponzorů (uvedených na plakátu propagující tuto akci), kteří významně přispěli a bez již zmíněné skutečnosti, že moderátoři se vzdali nároku na honorář.

por. Mgr. Daniela Vlčková

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

1 sbu_2017_01

1 sbu_2017_01 

Detailní náhled

2 sbu_2017_02

2 sbu_2017_02 

Detailní náhled

3 sbu_2017_03

3 sbu_2017_03 

Detailní náhled

4 sbu_2017_05

4 sbu_2017_05 

Detailní náhled

5 sbu_2017_06

5 sbu_2017_06 

Detailní náhled

6 sbu_2017_07

6 sbu_2017_07 

Detailní náhled

7 sbu_2017_08

7 sbu_2017_08 

Detailní náhled

8 sbu_2017_09

8 sbu_2017_09 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem