Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slánští senioři uvítali policejní návštěvu

KLADENSKO – Zájem o preventivní policejní činnost projevily především místní ženy. 

Policistky z oddělení tisku a prevence územního odboru Kladno zavítaly na besedu mezi seniory organizace POSEZ ve Slaném.  Preventivní akce se uskutečnila v nově vzniklém kontaktním centru pro slánské seniory v Domě s pečovatelskou službou Na Sadech v dopoledních hodinách dne 13. listopadu 2019.

V rámci besedy na téma „Pozor na podvodníky a zloděje“ a „Viditelnost v dopravě s využitím reflexních prvků“ policistky seznámily přítomné návštěvníky s různými případy trestné činnosti v kladenském okrese, které obohatily o policejní rady s preventivní tématikou. Přítomné účastnice po celou dobu přednášky bedlivě sledovaly daná témata a s nadšením poslouchaly nejen veškerá upozornění, ale i případy trestné činnosti, které se udály v minulosti na území okresu Kladno. Návštěvnice vznesly i mnoho zvídavých dotazů a v průběhu besedování reagovaly na některé případy a preventivní upozornění svými připomínkami a aktivně se zapojovaly do diskuze.

 Beseda se skládala z několika témat, jako je například podvodná jednání, kapesní krádeže, krádeže v ulicích, v obchodních, restauračních a zdravotních zařízeních nebo v dopravních prostředcích. Nebylo opomenuto, ale také na informace o změnách v dopravě, jako je používání reflexních prvků. Dále policistky předaly přítomným občanům rady, jak se zachovat v nepředvídatelných situacích, ať už se jedná o odcizení dokladů, platební karty, peněženky, vloupání do sklepa a nebo ztráta orientace a zabloudění například v lesním porostu. Seniorkám bylo taktéž připomenuto, jak bezpečně vybírat u bankomatů a jak reagovat při ztrátě, či odcizení platební karty. 

Hlavním cílem této preventivní akce bylo předáním těchto informací především upozornit občany na různá úskalí a situace trestné činnosti, s kterou by se mohli někdy setkat, a to nejen v místě svého bydliště, ale i při nákupech nebo na dovolené v jiných městech.

Všichni přítomní projevili o setkání s preventivním zaměřením velký zájem a policejní návštěvu s poučným programem a popovídáním na vybraná témata hodnotili velmi kladně.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
18. listopadu 2019

Odkazy do noveho okna

Policejní návštěva u seniorů z organizace POSEZ

Policejní návštěva u seniorů z organizac... 

Detailní náhled

Policejní návštěva u seniorů z organizace POSEZ

Policejní návštěva u seniorů z organizac... 

Detailní náhled

Policejní návštěva u seniorů z organizace POSEZ

Policejní návštěva u seniorů z organizac... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem