Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slánští kriminalisté zadrželi pachatele vloupání

KLADENSKO – Recidivisté putovali do vazby. 

Operativně pátrací činností a v součinnosti s Obvodním oddělením Slaný se slánským kriminalistům podařilo vypátrat a následně zadržet dva výtečníky ze Slánska, ve věku třicet a čtyřiatřicet let.

Ti se vloupali do neobydleného domu v obci Zvoleněves. Z tohoto objektu odcizil rádio, řezačku na dlažbu, odvlhčovač místnosti, elektrickou vrtačku, ruční okružní pilu, svítilnu – halogen, ruční pilu na dřevo, dřevěné půdní schody, průmyslový vysavač, dvě kotoučové brusky a bednu se zednickým a dílenským nářadím. Škoda byla vyčíslena na téměř třicet tisíc korun.

Kriminalistům se také podařilo zjistit, že se tito dva výtečníci vloupali  v Kralupech nad Vltavou v areálu nemocnice do dvou stavebních buněk, ze kterých odcizili elektrické nářadí.

Další přečin, za který bylo mladšímu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádeže, se stal 14. dubna 2017 v obchodním domě ve Slaném v Ouvalově ulici odcizili cekem 84 čokolád v celkové hodnotě 2.511,- Kč.

V neposlední řadě byli oba obvinění muži několikrát přistiženi za volanty osobních automobilů, přičemž oba mají, dle provedených lustrací, vysloveny zákazy řízení všech motorových vozidel.

Nyní jim vyšetřovatel sdělil obvinění pro přečin krádeže a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté také na oba muže podali návrhy na vzetí obviněných do vazby, čemuž bylo vyhověno.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. května 2017

http://www.policie.cz/clanek/pomozte-vypatrat-pachatele.aspx

http://www.policie.cz/clanek/recidivista-opet-kradl-970935.aspx

vytisknout  e-mailem