Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Skupina výrobců drogy rozprášena

PŘÍBRAMSKO - V síti uvízlo devět osob, které vyráběly a prodávaly pervitin. 

Příbramští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z Plzně-venkov provedli koncem minulého týdne rozsáhlou akci zaměřenou na výrobce a distributory drog. Při zadržení asistovala na třech místech v republice i zásahová jednotka. V rukou zákona skončilo celkem devět osob, z toho pět obvinili v pátek 12. června policisté z Příbrami. Tři muže dokonce převezli o víkendu do vazební věznice.

Jednalo se o organizovanou skupinu s jasně rozdělenými rolemi. Třiačtyřicetiletý muž sháněl prášky a chemikálie k výrobě metamfetaminu, které následně předával 40letému kumpánovi. Dokázal obstarat ohromné množství léků, šlo nejméně o pět kilogramů. Jeho „parťák“ potom v jedné obci na Plzeňsku vyráběl pervitin, od ledna loňského roku tzv. uvařil minimálně tři čtvrtě kilogramu této drogy. Tu následně prodal 46letému muži z Prahy, který ji distribuoval především u Národní třídy svým odběratelům. Jednou z nich byla i 39letá žena z Příbrami, která dále drogu prodávala dalším osobám na Příbramsku s úmyslem získat finanční prospěch. V případu figurovala ještě jedna žena, která vezla či vozila z Hradce Králové jednoho člena skupiny, který má platný zákaz řízení, k ostatním a přitom věděla, že převážějí v autě prekursory na výrobu psychotropní látky.

Některé z obviněných osob mají za sebou bohatou trestní minulost. Třem mužům hrozí za spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až deset let pobytu ve vězení, ženy mohou za své jednání strávit za mřížemi až pět let.

por. Bc. Monika Schindlotá, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
16. červen 2020

vytisknout  e-mailem