Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Skončila celorepubliková akce Jezdíme s úsměvem

Jižní Čechy - Na jihu Čech rozdaly děti v průběhu preventivní akce bezmála 300 usměvavých autíček. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Jezdíme s úsměvem v obci NedabyleJezdíme s úsměvem v obci Nedabyle

V pátek 23. října 2009 skončila na jihu Čech celorepubliková dopravně preventivní akce s názvem "Jezdíme s úsměvem". Projekt, který realizuje Policie ČR za podpory České pojišťovny, a. s., byl na území našeho regionu slavnostně zahájen v pondělí 5. října 2009 v Českých Budějovicích za osobní účasti legendárního hokejisty Jaroslava Pouzara.
Do akce se zapojilo z vybraných základních škol celkem 219 dětí, které rozdaly ukázněným řidičům 296 usměvavých autíček. Naopak těch zamračených rozdaly děti přes třicet. Preventivně informační oddělení připravilo společně se svými kolegy z dopravní služby celkem 13 akcí, při kterých policisté společně s dětmi zkontrolovali 309 vozidel. Nejvyšší naměřenou rychlostí, a to 79 km/hod., projel neukázněný řidič kolem základní školy v Bavorově na Strakonicku. Ten dostal od dětí zamračené autíčko včetně důrazného pokárání a od policistů blokovou pokutu. V průběhu akce dopravní policisté udělili 25 blokových pokut, dva dopravní přestupky byly předány k řešení příslušnému správnímu orgánu.
Akce se na jihu Čech setkala v pozitivním ohlasem veřejnosti, ale i řidičů, kteří byli smíšenou hlídkou policistů a dětí osloveni. Jeden z řidičů dokonce prohlásil, že výtka od dětí je pro něj mnohem větším trestem než uložená bloková pokuta.
 
komisař Jana Hlavínová, (pisjc@mvcr.cz)
 
 
 

vytisknout  e-mailem