Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Skončil ve vazební věznici

SUŠICKO - Pachatel se dopouštěl různé trestné činnosti. Po výtržnosti byl v úterý večer policisty zadržen. 

V úterý 22. září letošního roku, kolem dvacáté hodiny, se podezřelý muž v Sušici dopustil výtržnosti.  Na místě veřejnosti přístupném nacházejícím se na Nábřeží Karla Houry, před několika osobami, nohou rozkopl zpětné zrcátko na vozidle značky Škoda Octavia a dále rozkopával popelnice a přenosné dopravní značky. Policisté třiadvacetiletého místního muže nedaleko zadrželi ve 20.10 hodin a podrobil se dechové zkoušce s výsledkem měření 1,73 promile alkoholu. Za doprovodu policistů byl podezřelý převezen do policejní cely.

Případ prověřují policisté z oddělení obecné kriminality. Následující den muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádež, ohrožení pod vlivem návykové látky a pokračujícího přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Další den bylo trestní stíhání muže rozšířeno ze spáchání pokračujícího přečinu výtržnictví, který spáchal 22. září 2020.

Dne 3. září u čerpací stanice v Sušici ve 20.23 hodin fyzicky napadl místního muže. Pachatel udeřil rukou sevřenou v pěst poškozeného, který spadl na zem a několikrát jej opět udeřil i kopl nohou těla. Při fyzickém napadení poškozenému způsobil zranění, se kterým byl ošetřen v nemocnici.

Dne 6. září krátce po půlnoci, užil k jízdě osobní automobil značky BMW, kdy jel z ulice U Koupaliště v Sušici směrem na Dlouhou Ves, kde načerpal do vozidla motorovu naftu a ujel bez zaplacení. Následně za obcí Dlouhá Ves projížděl pravotočivou zatáčku, dostal se s vozidlem do smyku a přední částí vjel mimo komunikaci, kde s vozidlem narazil do skály. Po nárazu vozidlo zůstalo v pozici na střeše. Po dopravní nehodě se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,85 promile alkoholu. V nemocnici bylo u muže provedeno lékařské vyšetření a odběr krve a následným rozborem byla zjištěna hladina alkoholu v krvi 1,48 promile alkoholu. Majiteli vozidla způsobil škodu ve výši 85 tisíc korun a za odčerpanou motorovou naftu 736 Kč.

Obviněný se zmocnil vozidla s úmyslem užívání a navíc byl pod vlivem alkoholu. Policisté zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění.

Muž byl v posledních letech za stejné činy soudem odsouzen. Ve čtvrtek soud rozhodl o vzetí muže do vazby.

nprap. Ladmanová Dana

24. září 2020 

vytisknout  e-mailem