Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončil ve vazbě

OLOMOUC - Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. 

V průběhu uplynulého týdne realizovali kriminalisté územního odboru Olomouc, oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. Výsledkem je trestní stíhání 42letého muže z Olomoucka, jako obviněného z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Tohoto protiprávního jednání se měl obviněný dopustit od loňského roku tím, že měl v místě svého trvalého bydliště, za využití hnojiv, zavlažování a osvětlení k tomuto účelu specializovanými, tzv. in-door cestou, vypěstovat blíže nezjištěné množství rostlin konopí, které měl následně sklidit, usušit a užít pro vlastní potřebu. Následně měl také v několika případech neoprávněně provézt z ciziny do České republiky nezjištěný počet balení blíže nezjištěného léčiva, obsahující látku, sloužící k nelegální výrobě drog, z nich neoprávněně vyrobit několik desítek gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu a tento dále distribuovat, v různých dávkách a množství, a to ať už zdarma či za úplatu, několika dalším osobám.  Mezi jeho zájemce patřili muži i ženy ve věku od 24 do 40let.

Samotná realizace proběhla v úterý 12. 6. 2018. Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byl 42letý muž zadržen v Olomouci. Ještě téhož dne provedli kriminalisté domovní prohlídku v místě jeho trvalého bydliště na Olomoucku, při které zajistili věci, související s nelegální výrobou a distribucí drog, mimo jiné i sušenou rostlinnou hmotu. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Ze strany kriminalistů byl dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně.

por. Mgr. Irena Urbánková

19. června 2018

vytisknout  e-mailem