Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil na zemi

CHOMUTOV - Výtržnost vyšetřuje policie, Podmíněný trest mu nestačil .... 

Skončil na zemi

Incident, ke kterému došlo tento týden  v dopoledních hodinách v Petlérské ulici vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří. 21letý místní obyvatel měl nejdříve vytrhnout poškozenému berle z ruky a když upadl na zem několikrát do něj ještě kopl. Napadený muž musel vyhledat lékařské ošetření. Co bylo příčinou uvedeného jednání, nadále policisté vyšetřují.

Krádež zopakoval

19letého obyvatele okresního města zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury v době, kdy přišel v Jirkově nakupovat do místního marketu. Z regálu měl sebrat nejen balení pracího prášku, ale i tablety do myčky a věci si uschoval do tašky. Necelých 500 korun nezaplatil a snažil se z prodejny odejít. Následné vyšetřování prokázalo, že za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen Okresním soudem Chomutov v únoru loňského roku k podmíněnému trestu odnětí svobody. Z trestu si ponaučení nezval a jednání zopakoval. Krádež vyšetřují jirkovští policisté.

Tentokrát měl štěstí, potrestán nebude

 26letý muž z Chomutova měl během měsíce května letošního roku připravit svoji příbuznou o televizor s ovladačem, věci za 3 tisíce korun. Využil příležitost, kdy žena nebyla doma, vnikl do bytu v Jirkově a věci sebral. Televizor obratem ruky prodal další osobě. Jirkovští policisté následně zjistili, že za krádeže byl odsouzen chomutovským soudem k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, z vězení se vrátil v březnu letošního roku. Za toto jednání ale řádně potrestán nebude, poškozená totiž využila svého práva a nedala souhlas s trestním stíháním.

Dřevo zmizelo

Policisté ve Vejprtech přijali oznámení o krádeži. V katastru obce Loučná pod Klínovcem kdosi během prvních květnových dnů odcizil z lesního porostu celkem 8 kusů vyvrácených smrků. Dřevo následně odvezl na dosud neznámé místo. Poškozená firma vyčíslila škodu na necelých 7 tisíc korun.

  

18. května 2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cv

vytisknout  e-mailem