Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Skončil i s motorkou v rybníce

Praha venkov – VÝCHOD – Ujížděl před policisty. 

Policisté chtěli v Brandýse nad Labem v pátek 19. října 2018 kolem 10. hodiny zkontrolovat řidiče motocyklu. Na motorce neměl registrační značku. Řidič však na výzvy nereagoval a začal ujíždět. Policisté ho začali pronásledovat.

Muž ujížděl velmi rychle, místy jeho rychlost dosahovala přes 150 km/h. Během jízdy nerespektoval dopravní předpisy. Jeho agresivní jízda skončila zhruba po 10 minutách v obci Podolánka, kde nezvládl řízení a vjel do rybníka.

Policisté ho podrobili orientačnímu testu na drogy. Ten byl pozitivní na amfetamin a methanfetamin. Přiznal jim, že několik hodin před jízdou užil dávku pervitinu. Zda a do jaké míry byl drogou omámen, ukáže až rozbor krve, kterému se dobrovolně podrobil. Dalším šetřením policisté zjistili, že šestatřicetiletý muž je v pátrání a motocykl je kradený.

Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Policisté podali podnět státnímu zástupci na vzetí muže do vazby. Soudce však jeho návrhu nevyhověl a podezřelý je stíhán na svobodě.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
23.10.2018

vytisknout  e-mailem