Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Školáci opět v ulicích

Řidiči, pozor ! 

Už zítra se všem malým i větším školákům znovu otevřou dveře škol.  Po dvou měsících prázdnin se na ulice vracejí nejmladší účastníci silničního provozu. Policie ČR proto žádá řidiče - buďte opatrní, předvídaví, ostražití a zbytečně na silnicích nespěchejte. Právě po prázdninách dochází na komunikacích k většímu počtu úrazu dětí v důsledku jejich nepozornosti a roztržitosti. Děti jsou po dvouměsíčním volnu zpočátku ještě málo soustředěné. 

logo "Zebra se za Tebe nerozhlédne"logo "Zebra se za Tebe nerozhlédne"

V prvním školním týdnu i na Rychnovsku proběhne dopravně preventivní akce "Zebra se za tebe nerozhlédne"(1.9.2009), zaměřená zejména na chodce, a to dětské i dospělé. Tento projekt zajišťuje Policie ČR ve spolupráci s Pojišťovnou Ministerstva vnitra a Českou radou dětí a mládeže. Je zaměřen na správné přecházení, na kontrolu dodržování pravidel při přecházení pozemních komunikací a na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.
 
Celý tento týden budou hlídky z rychnovské dopravní i pořádkové policie spolu se strážníky jednotlivých měst Rychnovska dohlížet na celém území našeho regionu na správné přecházení na přechodech pro chodce poblíž základních škol. Dozor u přechodů bude zajištěn průběžně v ranních a odpoledních hodinách. 
por. Mgr. Alena Kacálková
31.8.2009 

vytisknout  e-mailem