Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Skokem do Vltavy chtěl ukončit život

Proti tomuto záměru „plaváčka“ ale byli policisté, kteří ho zachránili, když už byl na pokraji svých sil. 

Dnes ráno, tři minuty po jedné hodině přijali operátoři linky tísňového volání oznámení muži tonoucím v proudu Vltavy poblíž Bubenského nábřeží. Na toto oznámení okamžitě reagovaly hlídky pohotovostní motorizované jednotky, které na místo dorazily ani ne minutu od přijetí oznámení.

Péjáci poté začali okamžitě podél břehu pátrat po tonoucím muži. Ten jim jejich snažení usnadnil tím, že jakmile je na břehu spatřil, začal volat o pomoc. Policisté se v tu chvíli „plaváčka“ vytáhnout na břeh pomocí záchranného lana, což se ale po určitou chvíli nedařilo. Pak ale muži zákona tonoucímu doslova nadběhli téměř neprostupnými křovisky u Negrelliho viaduktu, kde ho již záchranným lanem zachytili a přitáhli ke břehu.

K úplnému vytažení muže na břeh ale bylo nutné ho transportovat pomocí člunu poříčních policistů k nejbližšímu molu. V místě záchrany byl totiž velice příkrý břeh, kluzký povrch a již zmiňovaná, téměř neprostupná křoviska. Jakmile policisté prokřehlého muže dopravili ke kotvišti tamního přívozu, předali ho do péče přítomným záchranářům.

Vytěžením dvaapadesátiletého muže policisté zjistili, že chtěl skokem do Vltavy ukončit svůj údajně nepovedený život. Zároveň zachráněný přiznal, že se před tím notně posilnil alkoholem, aby prý neztratil odvahu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 25. 7. 2017

vytisknout  e-mailem