Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Škodná“ v kuchyni

Zda mladík plánuje stát se kuchařem, nebo kradl jen na kšeft, to nevíme, protože zatím po nenechavci pátráme. Pomůžete? 

Od konce září prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice případ krádeže. Při tom si neznámý mladík protiprávně přisvojil sadu profinožů, čímž poškozenému způsobil škodu dvacet tisíc korun.

Událost se odehrála přibližně v jedenáct hodin večer sedmadvacátého září v jedné z restaurací v ulici Jankovcova v Praze 7.

Policisté v rámci prošetřování zajistili záběry bezpečnostních kamer restaurace, na kterých je podezřelý zachycen. Hledaný byl v době krádeže oblečen do červené mikiny či bundy, černých kalhot, nebo tepláků a na nohou měl tmavé sportovní boty.

Z těchto záběrů je zjevné, že mladík byl po celou dobu krádeže značně nervózní. Samozřejmě je otázkou, co stojí za touto jeho plachostí až neklidností, zda je to začátečnická nezkušenost či něco jiného. Nicméně i tak se snažil si počínat jako skutečný chmaták.

Na obou videích vidíme, jak si nejprve mladík “očíhne“ chod a celkově prostředí restaurace. Pak proklouzne do v té době uzavřené kuchyně, kde se „zkušeně“ plíží podél pracovních stolů a regálů. A jakmile je vzduch čistý, popadne kufřík s profinoži a z restaurace prchá neznámo kam.

Byť policisté disponují těmito záběry, mladíka se jim zatím ztotožnit a vypátrat nepodařilo. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Prosíme každého, kdo mladíka na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 10. 2018

vytisknout  e-mailem