Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sklizeň převážel v kradeném autě

Policisté zastavili odcizené vozidlo, které bylo napěchované marihuanou. Uvnitř navíc policisté nalezli i několik mačet a kukly.  

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v pondělí krátce po devatenácté hodině v ulici K Barrandovu povšimli vozidla značky Volvo, které v policejních evidencích procházelo jako odcizené. Ukradené mělo být o den dříve z Mirotické ulice v Praze 4.

„Péjáci“ proto vozidlo okamžitě zastavili. Ihned poté, co řidič otevřel dveře, policisté ucítili velice silný odér typický pro marihuanu. U řidiče proto provedli orientační zkoušku na přítomnost drog, která byla negativní. Příčinu zápachu ovšem policisté brzy nalezli, při kontrole kradeného vozidla totiž našli celkem tři velké igelitové pytle, které byly doslova napěchované rostlinami marihuany. Krom toho policisté nalezli také čtyři mačety, sekáček a tři maskovací kukly. Všechny tyto skutečnosti na místě policisty přiměli k zadržení řidiče.

K případu vyrazili také kriminalisté zabývající se drogovou problematikou, kteří zjistili, že se ve vozidle nachází zhruba 42 kilogramů částečně sušených rostlin marihuany. Podle hrubého odhadu by si pachatel v případě prodeje mohl přijít na téměř jeden a půl milionu korun. Detektivové pak sedmadvacetiletého Asiata za asistence tlumočníka vyslechli a obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Co se týče kradeného vozidla, tak v této souvislosti kriminalisté narazili na jisté nejasnosti, které nejprve musí prověřit a objasnit. 

Přinejmenším zajímavá je i obhajoba obviněného. Ten totiž kriminalistům tvrdil, že vůbec nevěděl, co ve vozidle převáží, respektive vůbec prý netuší, jak taková marihuana vypadá a jak je cítit. V roce 2012 byl přitom v souvislosti s pěstováním marihuany již prošetřován.

Kriminalisté v této věc podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který dnes soudce akceptoval.

por. Bc. Iveta Martínková – 17. 12. 2015

Odkazy do noveho okna

Marihuana

Marihuana 

Detailní náhled

Mačeta 2

Mačeta 2 

Detailní náhled

Kradené vozidlo

Kradené vozidlo 

Detailní náhled

Kradené vozidlo 2

Kradené vozidlo 2 

Detailní náhled

Drogy v autě

Drogy v autě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem