Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Sklepmistr“ zadržen

Policisté zadrželi muže, který je podezřelý z jednačtyřiceti vloupání. 

Policistka z místního oddělení Letňany ve spolupráci s kolegy z kriminální služby a vyšetřování třetího policejního obvodu z druhého oddělení obecné kriminality objasnili případ jednačtyřiceti vloupání do sklepů a kočárkáren po celé Praze. Akce měla krycí název „Sklepmistr“ a byla zacílená na objasnění série vloupání do zmíněných prostor, při kterých se ztrácela především jízdní kola. K těm se pachatel dostával po rozlomení zámku dveří a následně na nich z místa činu odjížděl. Celkem tak tímto způsobem získal 55 kol s celkově způsobenou škodu více než šest set tisíc korun.

Jednatřicetiletého recidivistu se povedlo dopadnout mimo jiné i díky DNA, které bylo na místech vloupání zajištěno. Když policisté podezřelého zadrželi, tak u něj nalezli i takzvaný francouzák, kterým byla vloupání prováděna. Tento nástroj pak provedená mechanoskopie spojila i s dalšími případy vloupání, která jím byla provedena.

Při vyšetřování případu policisté zjistili, že kradená kola končila obratem v bazarech nebo u překupníků. Utržené peníze pak byly použity k nákupu drog nebo věcí běžné potřeby. Vzhledem k tomu, že se trestná činnost děla v období od března do prosince loňského roku, tak se žádné z odcizených kol nepodařilo zajistit.

Kriminalisté v tomto případě zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V případě odsouzení hrozí pachateli až osmiletý pobyt za mřížemi. Muž byl v minulosti osmkrát trestaný za majetkovou trestnou činnost a nyní je stíhán vazebně, aby nemohl v páchání trestné činnosti pokračovat.

Všichni poškození, kterým byla kola odcizena, budou vyrozuměni a mohou se po pachateli v rámci trestního řízení domáhat náhrady škody.

por. Bc. Jan Daněk - 9. 3. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Francouzák

1 Francouzák 

Detailní náhled

2 Rozlomený zámek

2 Rozlomený zámek 

Detailní náhled

3 Rozlomený zámek2

3 Rozlomený zámek2 

Detailní náhled

4 Rozlomený zámek3

4 Rozlomený zámek3 

Detailní náhled

5 Rozlomený zámek4

5 Rozlomený zámek4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem