Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skiinterkritérium 2011

Kontroly policistů v zimním středisku 

Říčky v Orlických horách přivítaly v posledním lednovém víkendu účastníky již 49. ročníku SKIINTERKRITERIA. Mezinárodní závod žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu proběhl za krásného počasí na černé sjezdovce vrchu Zakletý v areálu Ski centra Říčky v Orlických horách. Tato soutěž je jednou z deseti pořádaných pod hlavičkou FIS, které se konají v Evropě a v Kanadě. Do letošního 49. ročníku se přihlásily dvě desítky reprezentačních družstev, což by byl prozatimní rekord závodu. Vůbec poprvé do malé obce v Orlických hor přijeli bojovat lyžaři a lyžařky z Argentiny, Islandu, Libanonu a Irska.  Ze současné špičky tu v minulosti závodili například sourozenci Kosteličovi, Šárka Záhrobská, celá česká reprezentace a řada dalších úspěšných lyžařů.

Vrcholná akce lyžařské sezóny v Říčkách v Orlických horách s sebou přinesla i určitá omezení jak v dopravě, tak i v pohybu osob po uvedeném zimním středisku. I z těchto důvodů byl posílen výkon služby Policie České republiky. Účastníci a návštěvníci akce byli hlídkami policistů žádáni, aby věnovali zvýšenou pozornost pokynům pořadatelů, a to zejména při parkování svých vozidel. Organizátoři tak chtěli jako každoročně předejít zbytečným komplikacím a umožnit volný a rychlý průjezd vozidlům záchranných složek, Horské služby a pořadatelů, zajišťujícím zejména lékařskou pomoc a odborný zásah.

Během této fanoušky hojně navštěvované akce hlídky Policie České republiky z rokytnického obvodního oddělení i rychnovského Dopravního inspektorátu  kontrolovaly parkování vozidel přijíždějících na parkoviště v Říčkách v Orlických horách. Spolu s tím návštěvníky areálu Ski centra policisté upozorňovali na to, aby si svoje věci (zejména lyže a batohy) hlídali a neodkládali je ve volném nehlídaném prostoru, nýbrž do úschoven k tomu určených. Stejně tak upozorňovali řidiče a návštěvníky střediska, aby si ve vozidlech na parkovištích zbytečně neponechávali cenné věci a osobní doklady.
Další ročník Skiinterkriteria z hlediska výkonu služby policistů skončil bez větších komplikací pro naše spoluobčany.

Na viděnou v příštím roce, kdy Skiinterkritérium čeká jubilejní ročník !

pprap. Lukáš Jirčík - Obvodní oddělení Rokytnice v Orlických horách
31. ledna 2011

vytisknout  e-mailem