Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

"Šípkový princ"

Muž si chtěl zkrátit cestu domů, když se vracel z pivovarské exkurze. Pomoci mu museli až přivoláni policisté z PMJ, uvěznil ho totiž trnitý keř. 

Pražští policisté vyjížděli ve čtvrtek půl hodiny po půlnoci k oznámení, kde  měl muž uvíznout ve křoví, ze kterého se nemohl dostat ven. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky ho po příjezdu dohledali poblíž ulice Janderova v pražských Malešicích. Oznamovatel se nacházel ve svahu, kde ho uvěznil trnitý keř a on se tak nemohl dostat ven. Policisté se díky teleskopického žebříku který ve svém vozidle vozí velitel policie z PMJ k němu dostali a vysvobodili ho. Muž následně zasahujícím policistům poděkoval a pokračoval domů. Místo zkratky tak využil již zpevněnou část komunikace. 

Tento příběh má šťastný konec a to také díky tomu, že muž u sebe měl nabitý mobilní telefon, díky kterému si zavolal o pomoc.  Dobré je mít u sebe plně nabitý mobilní telefon s nainstalovanými aplikacemi, které mohou v nesnázích pomoci najít správnou cestu, směr, či telefon lokalizovat. Dále doporučujeme všem, kteří se nejen v nočních hodinách přemísťují pešky například do svých domovů, aby dali vědět svým známým či příbuzným, jakou cestou se chystáte přijít domů.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 18. 9. 2023

vytisknout  e-mailem