Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Silvestrovské perličky

Jihočeský kraj - K silvestrovskému veselí se hodí úsměvné příběhy a tak si některé policejní z letošního roku připomeneme. 

V březnu oznámil na linku 158 muž, že v Českých Budějovicích v Puklicově ulici chce nějaká žena skočit z okna.  Sedí již na parapetu a jde o každou minutu. Policisté ihned vyrazili se záchranáři a vyjednavačem na místo. K jejich překvapení jim označený byt v pátém patře otevřel muž. O žádné ženě, která by chtěla spáchat sebevraždu, nic neví, on sám opravoval panty okna a byl vykloněn ven. Sebevraždu v úmyslu nemá.

Píseckým policistům v dubnu volající oznámil bitku u ubytovny. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se kvůli nevěře nepohodli dva homosexuální partneři. Jeden nesl celou krizi vztahu tak těžce, že musel být převezen na psychiatrii.  Případ si tak naštěstí žádný razantní zásah policistů nevyžádal.

"Jde mu o život, chtějí ho zaživa upálit!". To oznámil mužský hlas na linku 158 v září v Českých Budějovicích. Policisté naštěstí zjistili, že volal pacient hospitalizovaný na psychiatrickém oddělení nemocnice, který se v nestřeženém okamžiku zmocnil mobilního telefonu a ve svém deliriu zburcoval policii. Pacient byl přikurtován a případ vyřešen.

Jednoho rána v říjnu oznámila na tísňovou linku paní Lenka, že má na půdě zloděje, ten jí tam rozřezává krov a ničí uložené oblečení, také se tam zevnitř zamknul. Policisté zjistili, že v domě je vše v naprostém pořádku, krov sesychá a popraskává a paní potřebuje jinou péči než policejní….

Koncem října, kolem šesté večer oznámila paní Věra, že u Borotína se pohybuje po silnici zmatený Papoušek. Policisté typovali nějakého známého opilce a vyrazili na popsané místo. To, že oznamovatelka ještě hovořila o červeno modrém zbarvení, brali jako vtip. Žena však byla naprosto přesná, silnice byla prázdná, ale hned vedle našli policisté na stromě velkého zbarveného papouška, nutno podotknout, bez jakýchkoliv známek opilosti. S pomocí pracovníka odchytové služby papouška převezli do záchranné stanice.

V prosinci oznámila paní Štěpánka, že dvě neznámé ženy jí chtějí v obýváku rozmáčknout dvěma auty. Šeptá, protože se moc bojí. Také jí chtějí vylákat z bytu. Policisté zmatenou ženu našli, zjistili, že kombinovala uklidňující léky s alkoholem. Sama po chvíli uznala, že je přetažená. Její obavy nakonec vyřešil hluboký a dlouhý spánek.

„Dobrý“ tah se v polovině prosince povedl v Českých Budějovicích jednomu hledanému mladíkovi. Při kontrole v městském autobuse, neměl jízdenku a tak se prokázal cizím občanským průkazem.  Podvedl však nakonec sám sebe, kontrolujícímu revizorovi totiž ukázal ženský občanský průkaz. Přivolaní policisté zjistili, že tento „šikula“ je hledaný kolegy ze Středočeského kraje a tak ho zadrželi a předali eskortě.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, kjrpc.pio@pcr.cz

31. prosince 2017

vytisknout  e-mailem