Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestrovské oslavy

Blíží se konec roku a s tím i spojené silvestrovské oslavy. Ty budou letos již potřetí soustředěny do samého centra Prahy na Václavské náměstí.  

V souvislosti se zábavnou akcí jedné z komerčních televizních stanic, která proběhne v horní části Václavského náměstí, přijmou policisté z Obvodního ředitelství Policie ČR Praha I příslušná bezpečnostní opatření. Zapojeno do nich bude přibližně 100 policistů z pořádkové a dopravní služby, kteří se budou starat o bezpečnost a pořádek v tomto prostoru. Spolupracovat přitom budou s městskou policií, záchrannou službou, dopravními podniky i bezpečnostní agenturou a organizátory zmíněné akce.
 
Ve středu dne 31. prosince od 9 hodin tak bude dle rozhodnutí Magistrátu hl. m. Prahy, odboru dopravy, jakožto i v předešlých minulých dvou letech, pro automobilovou dopravu zcela uzavřena horní část Václavského náměstí v prostoru od sochy Sv. Václava k ulicím Vodičkova, Jindřišská. V době od 18 – 22 hodin bude tato uzávěra platit mimo dopravní obsluhu, od 22 hodin mimo prostředky MHD. V ulici Vodičkova od křižovatky s ulicí Palackého a v ulici Jindřišská od křižovatky s ulicí Politických vězňů bude ve směru na Václavské náměstí od 18 hodin zákaz vjezdu pro automobilovou dopravu mimo prostředky MHD. Tato uzávěra potrvá dle aktuální potřeby do přibližně druhé hodiny ráno následujícího dne. Provoz tramvají by měl být v těchto ulicích ukončen z bezpečnostních důvodů kolem půlnoci.
 
Na čtvrtek dne 1. ledna 2009 od 18 hodin je v Praze na Letné naplánován slavnostní ohňostroj. V této souvislosti bude od 17.45 hodin provedena uzávěra na komunikacích v Praze 1 a 7, nábřeží E. Beneše, nábř. kpt. Jaroše v úseku Štefánikův most – Klárov, a Dvořákova nábřeží v úseku Štefánikův most – náměstí J. Palacha. Tyto uzávěry potrvají až do skončení ohňostroje a rozchodu diváků.
 
V souvislosti s těmito opatřeními policie upozorňuje všechny řidiče, aby pokud mohou, do těchto míst v uvedenou dobu raději nevjížděli.

vytisknout  e-mailem