Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Silvestrovské oslavy

BRNO, KRAJ: Aktualizované zpravodajství. 

1.1.2017

16:00

Hodonínštì kriminalisté vyšetřují, za jakých okolností došlo k úmrtí čtyřiapadesátiletého muže ve Veselí nad Moravou. Jeho tělo bylo nalezeno dnes dopoledne na tržnici ve Svatoplukově ulici. Do této chvile nebylo zjištěno cizí zavinění, co stojí za úmrtím muže pomohou objasnit výsledky nařízené soudní pitvy.

11:00

Při jízdě pod vlivem alkoholu jsme přistihli 4 řidiče (dva cizince), další dva cizinci jeli v Brně pod vlivem drog. Před osmou hodinou jsme vyjížděli k hlášenému autu v říčce Veličce u Strážnice. Na zadních sedadlech policisté našli jednačtyřicetiletého muže, který zde odpočíval zabalen v dece a se zapnutým topením. Auto vytáhli zpět hasiči a pravděpodobný šofér putoval na odbér krve, kterému předcházela pozitivní dechová zkouška s výsledkem 2 promile. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

07:00

Za prvních 7 hodin roku 2017 řešili policisté dalších 117 událostí (v součtu s večerem 186), což zhruba odpovídá loňským číslům. Kromě běžných silvestrovských záležitostí (rvačky, napadání, rušení nočního klidu) jsme až na výjimky nic zásadního řešit nemuseli. Vyšetřování požáru na Hodonínsku bude pokračovat v denní době, vevnitř naštěstí nikdo z obyvatel nebyl. O půl druhé v noci spěchali policisté společně s hasiči k požáru v brněnské Blatnické ulici. Ze dvou vchodů bylo evakuováno 50 osob. Nakonec se ukázalo, že hoří jen svrchní vrstva střechy. Hasiči si s ohněm rychle poradili a lidé se mohli asi po půl hodině vrátit do svých domovů. Evidujeme několik dopravních nehod (bez alkoholu) a také několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem. 

Zvukový soubor: Zvuk_0101.mp3

0:00 

Od 18. hodiny řešili policisté  dalších 69 oznámení. Události zatím nemají závažný charakter až na požár domu na Hodonínsku. Vážnéji vypadalo jen oznámení o zbrani, ze které se ale nakonec vyklubala jen napodobenina revolveru. 

22:00 Četnost výjezdů se pomalu začíná zvyšovat, kromě obvyklého silvestrovského mixu (napadání, drobné požáry či zahoření, partnerské neshody eskalované popíjením alkoholu) jsme pátrali po dvou pacientech, kteří opustili nemocnici s nedokončeným ošetřením.  Náměstí Svobody v Brně je uzavřeno pro automobilovou dopravu.

Zásobu kuřiva v podobě 4 krabiček cigaret odcizil v trafice v Židenicích pětadvacetiletý muž. Plány na večer mu poněkud pozměnili policisté z oddělení hlídkové služby, kteří ho podle popisu dohledali na ulici. Banální krádež mu se mu opravdu vymstila, protože byl v pátrání. V policejním voze putoval na obvodní oddělení, kde se rozhodne o jeho dalším osudu. 

15:00 Na území kraje panuje zatím klid, policisté řešili do 15. hodiny asi 150 méně závažných událostí, které byly hlášeny na linku 158. 

por. Pavel Šváb, 31.12. 2016

vytisknout  e-mailem