Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestrovské a novoroční oslavy v Praze

V souvislosti se silvestrovskými oslavami připravila pražská policie bezpečnostní opatření, která budou již standardně provázet i dopravní omezení. 

V souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s Městskou policií hl. m. Prahy a Dopravním podnikem hl. m. Prahy příslušná bezpečnostní opatření.

Během silvestrovských a novoročních oslav budou stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby dohlížet především na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policisté se taktéž, stejně jako po celé adventní období, zaměří na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží.

Dopravní omezení:

V úterý 31. prosince 2019 bude od 16 hodin z důvodu zajištění bezpečnosti všech osob pro veškerý automobilový provoz zcela uzavřena oblast Václavského náměstí.

Ve středu 1. ledna 2020 v souvislosti s připravovaným videomapingem promítaným na budovu Národního divadla dojde k omezení provozu na pražské magistrále. Všechny občany a návštěvníky Prahy upozorňujeme, že v době od 18 až do 21 hodin dojde opakovaně k uzavření provozu na magistrále v centru města ze směru od Hlavního nádraží k Nuselskému mostu. Z tohoto důvodu apelujeme na všechny občany, aby pro průjezd Prahou použili okolní komunikace.

Další možná dopravní omezení mohou nastat ve středu 1. ledna z důvodu zajištění bezpečnosti účastníků ohňostroje. V případě potřeby bude na nezbytně dlouhou dobu omezen provoz na Nuselském mostě. Upozorňujeme Pražany a návštěvníky města, že lávky u Nuselského mostu budou v okamžiku započetí ohňostroje tedy od 18 hodin až do jeho ukončení z bezpečnostních důvodů uzavřeny.  

Policie prosí návštěvníky města, aby nejezdili do centra svými vozidly a pro parkování vozidel využili záchytná parkoviště na okraji města. Pro další přesun do centra města doporučujeme využít výhradně městskou hromadnou dopravu.

kpt. Eva Kropáčová

vytisknout  e-mailem