Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Silvestrovská noc mužů zákona

Poslední den v roce 2009 bez větších problémů 

Plzeňský kraj – Silvestrovská noc roku 2009 se pro policisty Plzeňského kraje obešla bez větších problémů, strážci zákona zaznamenali běžný nápad trestné činnosti.
         Krátce před půl čtvrtou odpoledne přijal operační důstojník oznámení, že v Plzni v Bolevecké ulici leží na silnici muž, který nejeví  známky  života.  Šetřením  policisté  zjistili,  že  se jedná  o  26- letého muže, který s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu skokem z balkonu 9. patra domu. Policisté nyní zjišťují všechny okolnosti tohoto případu. Přesnou příčinu smrti mladého muže určí pitva.
         Kolem půl osmé večer oznámila policistům 61-letá žena, že byla  na Mikulášském náměstí v Plzni přepadena dvěma neznámými pachateli. Jeden z nich ji nejprve srazil na zem, druhý jí z kabelky vytáhl peněženku. V té měla přepadená žena finanční hotovost 1500 korun, klíče a čipovou kartu na otevírání dveří. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže.
       Ve večerních hodinách se na plzeňské policisty obrátila 42-letá žena, která sdělila, že v době mezi šestou a osmou hodinou večer vnikl do jejího domu v Plzni, Sladkovského ulici, neznámý pachatel. Ten nejprve překonal dveře do chodby domu, v přízemí prohledal neuzamčenou kancelář, kde žádné věci neodcizil, dále vnikl do předsíně bytu, kde z věšáku sebral kabelku, ve které měla poškozená uložené peníze, doklady, mobilní telefon, platební kartu a další věci v celkové hodnotě 18 tisíc korun. Plzeňští policisté po zloději nadále pátrají.
     Strážci zákona z městského ředitelství v Plzni přijali také oznámení o vloupání do vozidel. Po devatenácté hodině se vloupal dosud neznámý pachatel do automobilu Ford Siera, který řidič odstavil v Rejskově ulici na Slovanech. Zloděj rozbil skleněnou výplň levých předních dveří a z vozidla sebral akustickou kytaru v hodnotě 15 tisíc korun. K dalšímu vloupání došlo po dvaadvacáté hodině v Hřímalého ulici, kde se vloupal zloděj do automobilu Peugeot. Z něho odcizil 34-letému majiteli baton společně s mobilním telefonem v celkové hodnotě 5 tisíc korun. Policisté po pachatelích krádeží věcí z automobilů  stále pátrají.
     Na silnici I/26 mezi obcemi Stod a Holýšov na Domažlicku došlo kolem půl jedenácté večer k dopravní nehodě. Dvacetiletý řidič zde jel s automobilem Mazda, na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, dostal s automobilem smyk, přejel do protisměru, kde narazil do silničního příkopu, ve kterém se vozidlo přetočilo na střechu. Při dopravní nehodě se řidič lehce zranil a byl převezen na ošetření do nemocnice do Stoda. Dechová zkouška u něj ukázala, že před jízdou požil alkoholický nápoj, přístroj naměřil hodnotu přes 0,6 promile alkoholu. Navíc muži zákona zjistili, že řidič jel s automobilem na letních a ojetých pneumatikách. Způsobená škoda byla vyčíslena na 31 tisíc korun.
     Půl hodinu před půlnocí kontrolovala hlídka plzeňských policistů v Plzni, v sadech Pětatřicátníků, řidiče nákladního vozidla Ford Tranzit. Při kontrole policisté zjistili, že řidič usedl za volant vozu pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal do přístroje přes 1,8 promile alkoholu. Policisté řidiče eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.  

mjr. Mgr. Jana Václavová

vytisknout  e-mailem