Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silný vůz policistům neujel

Policisté zadrželi řidiče motorového vozidla, který se jim pokusil ujet, neboť měl zákaz řízení motorových vozidel. Navíc se odmítl podrobit testu na drogy i zkoušce na alkohol. 

Ve středu odpoledne pronásledovali policisté pohotovostní motorizované jednotky řidiče motorového vozidla, který hlídce odmítl zastavit a podrobit se silniční kontrole. Místo toho sešlápl plynový pedál a vysokou rychlostí pokračoval Dobronickou ulicí směrem na Kunratice. V průběhu jízdy několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu jízdou v protisměru či nebezpečným předjížděním. Osudným se řidiči po několika kilometrech pronásledování stal kruhový objezd Vídeňská a Dobronická v Praze 4, na kterém nezvládl řízení, a pří výjezdu vjel do příkopu. Ani tam se nevzdal a pokračova v jízdě několik desítek metrů po trávě mimo vozovku. V další jízdě mu však zabránili policisté a muž následně skončil v poutech. Policisté pak zjistili důvod jeho jednání. Za volantem totiž neměl co dělat, neboť má soudem zakázáno řízení, a to až do února 2023. Řidič se na místě odmítl podrobit jak zkoušce na alkohol, tak testu na drogy.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. V samostatném řízení se pak bude muž zodpovídat za svoje přestupky spáchané v průběhu pronásledování a za odmítnutí zkoušky na alkohol a testu na drogy.

por. Mgr. Jan Rybanský – 14. leden 2022

vytisknout  e-mailem