Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Silnice bez opilých řidičů

Jihočeští policisté v noci o víkendu opět vyhlásili dopravně bezpečnostní akci "Nulová tolerance". 

V neděli ve čtyři hodiny ráno skončila krajská dopravně bezpečnostní akce s názvem NULOVÁ TOLERANCE. Akce byla v celém kraji zahájena v sobotu v deset hodin večer. Zaměřena byla především na řidiče s alkoholem či jinou návykovou látkou v těle, dále na technický stav vozidel, bezpečnostní pásy a jejich používání i předepsané doklady. Také ostatní porušení zákona jako například rychlou jízdu či, používání dětských autosedaček, sledovalo celkem 94 do akce zapojených policistů z pořádkové a dopravní policie. Na celé akci se podíleli i policisté z cizinecké policie.

Policisté sledovali celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, přestupky na železničních přejezdech i přestupky chodců a cyklistů. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech.

Během akce policisté zkontrolovali přes 980 motorových vozidel. Zjistili více jak 60 přestupků a dva trestné činy. Mimo 17 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 17 vozidel. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno v 7 případech. U 16 řidičů byl zjištěn alkohol, drogy zjištěny nebyly. Řidičům pod vlivem alkoholu policisté zadrželi řidičské průkazy. Překročení rychlosti nebylo zaznamenáno. Dva řidiči nepředložili předepsané doklady k pojištění vozidla.

Počet odhalených podnapilých řidičů je stále alarmující. Za šestihodinovou kontrolu 16 alkoholů je číslo, které policisty motivuje k opakování akcí. "Pokud bereme přistižené řidiče jako špičku jinak skrytého ledovce, musíme v akcích pokračovat." Tolik názor dopravních policistů.

vytisknout  e-mailem