Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silně podnapilý muž havaroval

HAVLÍČKOBRODSKO: Řidič se po nehodě choval agresivně 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve čtvrtek 28. září po sedmé hodině ranní oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici nedaleko obce Střížov u Chotěboře na Havlíčkobrodsku. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW projížděl po silnici ve směru od místní části obce Příjemky směrem na obec Střížov. Po projetí levotočivou zatáčkou vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde postupně narazil do dvou vzrostlých listnatých stromů. V silničním příkopu se vozidlo několikrát otočilo přes střechu a zůstalo stát v silničním příkopu mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě se řidič vozidla lehce zranil a musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen na vyšetření do nemocnice do Havlíčkova Brodu. K jinému zranění osob nedošlo. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,74 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní - 2,56 promile alkoholu v dechu.  

Řidič se navíc dopustil přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, která mu byla dávána policistou z obvodního oddělení Chotěboř na místě dopravní nehody  a spočívala v tom, aby se řídil pokyny lékařů a záchranářů a nekladl odpor. Silně podnapilý muž se stále choval agresivně, a to i při převozu vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice, kdy hrozilo napadení posádky zdravotníků, proto policisté použili donucovací prostředky  - hmaty, chvaty a agresivnímu muži přiložili služební pouta. Policisté zajistili záchranářům při převozu opilého muže doprovod. Po převozu do nemocnice v Havlíčkově Brodě a po provedeném lékařském vyšetření byl muž propuštěn ze zajištění a předán do péče rodinnému příslušníkovi. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 100 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

29. září 2017

vytisknout  e-mailem