Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Šikana“ – jedno z témat přednášek tohoto týdne

HRADECKO – Posluchači předškolní i středoškoláci  

V průběhu prvních tří dnů tohoto týdne (16. – 18. ledna 2012) navštívilo Preventivně informační centrum hradecké policie při 4 přednáškách celkem 89 posluchačů.
Hned v pondělí ráno do centra zavítali žáci 8. třídy Základní školy Všestary. Osmákům policista přednášel informace o tom, jaká rizika na ně mohou číhat při neopatrné virtuální komunikaci. Hovořeno bylo o kyberšikaně, především o rizicích spojených s neopatrným zveřejňováním svých fotografií, dat či videí na sociálních sítích, nebo dokonce o posílání nějakých lechtivých fotek svým „nejlepším“ kamarádům – více preventivních informací k tématu na www.sexting.cz. Průběhem přednášky žáky provázela přehledná prezentace a dále byly děti seznámeny s projektem „SEZNAM SE BEZPEČNĚ“, kdy celý videosnímek a praktické desatero žáci zhlédnou ve škole při jedné z dalších hodin.
Po obědě téhož dne centrum navštívila další skupina žáků Odborného učiliště Hradec Králové, 17. listopadu. S nimi a stejně tak i se skupinou žáků co přišli dnes, policista hovořil na téma Policie České republiky a šikany. Hovořeno bylo například o internetových stránkách policie a při tématu šikany například o přestupcích, či trestných činech, které mohou být spáchány při šikaně.
V úterý centrum navštívili ti nejmenší. Jednalo se o žáky Mateřské školky ds ANTONIE z Hradce Králové. Těm policista řekl základní informace o Policii ČR, jak takový policista vypadá a co dělá. Dále děti policista upozornil na to, jak se chovat při pohybu v okolí silnice, nebo když najdou nějaký zdánlivě zajímavý předmět. Hovořeno bylo i o tom, že je velmi důležité, aby byly v silničním provozu řádně vidět a na závěr této části dostaly děti reflexní vestičky. Jednalo se o vesty oddělení BESIP, které jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky s názvem „JSME VIDĚT!“. Předškoláci zhlédli ukázky z policejní videogalerie.

Fotogalerie ke zhlédnutí zde…

Více informací k bezpečné virtuální komunikaci naleznete zde:

www.seznamsebezpecne.cz

www.e-bezpeci.cz

www.saferinternet.cz

Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Více informací o prevenci v dopravě naleznete zde: www.ibesip.cz

Čtěte také:
Beseda s dětmi prvního stupně v Základní škole speciální v Náchodě
Preventistka a kriminalista na besedě v ZŠS v Náchodě
Mezi školáky v Jičíněvsi

nprap. Jan Čížkovský
18. ledna 2012
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem