Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Setkání starostů a policistů

MOSTECKO - Vzájemná výměna informací je důležitá. 

V úterý proběhlo v areálu Skupiny základních kynologických činností Braňany-Kaňkov tradiční setkání představitelů policie Územního odboru Most a zástupců samospráv měst a obcí. Jinak každoroční, se letošní schůzka uskutečnila po dvouleté pauze, která byla způsobena covidovými opatřeními. Pozvání přijali i primátor Statutárního města Most Ing. Marek Hrvol, starostka města Litvínov Mgr. Kamila Bláhová a ředitel Městské policie Most.

Ředitel Územního odboru Most plk. Mgr. Jiří Volprecht v  úvodu představil přítomným, již známým tvářím z řad starostů, ale ti těm nově zvoleným, vedoucí pracovníky jednotlivých policejních organizačních součástí napříč celým mosteckým okresem. Setkání má za úkol seznámit zástupce samospráv s aktuálním vývojem  bezpečnostní situace na teritoriu okresu Most, výměnu informací a získání podnětů ke zlepšení policejních činností na teritoriu. První otevřené téma se týkalo personálního stavu policistů. Aktuální naplněnost mostecké policie je 87%, průměr v rámci Krajského ředitelství Ústeckého kraje činí 84%. Tento podstav je již několik let prakticky neměnný. Plk. Mgr. Volprecht představil množství náborových aktivit, kterými se mostecká policie snaží oslovit potencionální uchazeče a aktuální benefity pro nastupující policisty. Současně přítomné požádal o zveřejnění náborových materiálů na svých obcích. Následně byla představena data, týkající se vývoje kriminality v okrese. Ačkoliv v roce 2022 došlo v našem okrese k meziročnímu zvýšení nápadu trestných činů o 19.6%, celkově nápad ještě nedosáhl hodnot v období před epidemií Covid-19. Obdobná situace je i v případě přestupkových jednání. Pan plukovník přednesl i aktuální informace o současném tématu, kterým je problematika migrace v důsledku válečného konfliktu na Ukrajině a nastínil, jaká mimořádná opatření byla ze strany Policie ČR v této věci činěna. V okrese Most bylo v uplynulém období  přihlášeno k pobytu 2 960 uprchlíků z Ukrajiny. Lze konstatovat, že tento příliv nikterak významněji bezpečnostní situaci v našem okrese neovlivnil. Nebyly rovněž zaznamenány žádné významné události, které by naznačovaly nevraživost či zhoršení vztahů mezi uprchlíky a občany České republiky. Pan ředitel v závěru hosty ubezpečil, že i přes podstav policistů je v našem okrese bezpečnost obyvatel a dostupnost služeb policie zajištěna. Zástupcům samospráv byla rovněž předána každoroční Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a pořádku na území okresu Most za rok 2022. V závěru setkání byl dán prostor pro pana primátora a pro starosty. Ti neváhali a vznesli směrem k panu Volprechtovi několik dotazů, které byly odpovězeny.

Policisté doufají, že tato setkání budou probíhat i nadále, neboť vzájemná výměna informací je vždy v zájmu našich občanů.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
8. února 2023

Odkazy do noveho okna

setkání se starosty

setkání se starosty 

Detailní náhled

setkání se starosty (2)

setkání se starosty (2) 

Detailní náhled

setkání se starosty (3)

setkání se starosty (3) 

Detailní náhled

setkání se starosty (4)

setkání se starosty (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem