Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání se seniory z Lochenic

/NE/bezpečný věk  

Dne 18. 11. 2010 v 19 hodin v salonku restaurace U Novotných v Lochenicích se setkali policisté se seniory, zástupci obce a zástupci občanského sdružení Olšovka. Na programu byla přednáška o nebezpečných rizicích ohrožujících seniory. Organizace setkání se chopilo, právě občanské sdružení Olšovka.
V úvodní části pohovořil vedoucí Obvodního oddělení Holohlavyo místní bezpečnostní situaci, o případech trestné činnosti spáchané na seniorech a činnosti obvodního oddělení. V další části hovořil policista Preventivně informační skupiny o tom, jak předejít možnému přepadení, jak se při nastalé situaci chovat, jak předcházet okradení, či minimalizovat jeho následky, jak si zajistit bezpečí doma, nebo jak postupovat při nezvaných návštěvách. Dále přišla řeč i na téma silničního provozu, reflexní prvky, či pohyb pěších po vozovce.
Zpestřením byla jistě názorná hraná scénka policistů, kdy jeden neopatrně nakupoval a druhý jej přitom připravil o peněženku z odložené tašky na vozíku. Cílem bylo upozornit na velké riziko krádeže odložených věcí.
Na závěr setkání k seniorům dále hovořila místní obvodní lékařka o tom, jaké jsou, nebo mohou být zdravotní následky po stresové situaci, jak se má člověk zachovat, nebo jak mu mohou ostatní pomoci.

Doporučující rady pro seniory


nprap. Jan Čížkovský
23. 11. 2010
 

Odkazy do noveho okna

Lochenice 01

Lochenice 01 

Detailní náhled

Lochenice 02

Lochenice 02 

Detailní náhled

Lochenice 03

Lochenice 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem