Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Setkání se seniory

Mělnicko - Policistka zavítala do domova seniorů v Neratovicích s přednáškou o nástrahách v reálném, ale i virtuálním světě. 

V úterý 9. dubna 2024 navštívili policejní preventistka Územního odboru Mělník s manažerem prevence města Neratovice Mgr. Jaroslavem Mikešem seniory v Neratovicích v Domově Kněžny Emmy – domově pro seniory. Přednášku si přišlo poslechnout na tři desítky seniorů. Protože tato věková skupina patří mezi nejzranitelnější oběti trestných činů, preventistka nejdříve zdůraznila různé rady a doporučení, jak se nenechat „napálit“ a na co si dát pozor, dále se věnovala kriminalitě páchané v kyberprostoru – převážně podvodným telefonátům, kde se pachatelé vydávají za vnuky/vnučky, bankéře, lékaře a podvodným SMS zprávám. Vysvětlila, proč je důležité během hovoru nesdělovat jména příbuzných, adresu a další údaje a nakonec si pustili názorné ukázky takovýchto telefonátů.

Všichni přítomní projevili o setkání s preventivním zaměřením velký zájem a policejní návštěvu s poučným programem a popovídáním na vybraná témata hodnotili velmi kladně. Z přednášky si odnesli malý dáreček v podobě sešitu s křížovkami, či informačního letáku.

prap. Martina Hamplová
PČR Mělník
15.4.2024

Odkazy do noveho okna

Setkání se seniory

Setkání se seniory 

Detailní náhled

Setkání se seniory

Setkání se seniory 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem