Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s občany ve Vojicích

Důležité informace pro seniory 

Pracovníci preventivně informační skupiny Jičín oslovili postupně představitele měst a obcí s nabídkou spolupráce při prevenci před nejrůznějšími podvodníky, kteří nestydatě okrádají především naše starší spoluobčany.
První ohlasy na sebe nedaly dlouho čekat. Zájem o besedu projevili i obyvatelé obcí Podhorní Újezd a Vojice. Setkání se uskutečnilo v úterý 30. listopadu odpoledne v místním hostinci.
Preventista přítomným úvodem popsal nejrozšířenější lži, které lidské hyeny používají při svých „návštěvách“ u seniorů, které následně okrádají o celoživotní úspory a další věci. Jejich vynalézavost opravdu nezná mezí. Časté jsou historky o výhrách, přeplatcích za energie, nehodách blízkých, zaplacení za zboží, které si objednali jiní rodinní příslušníci a mnohé další smyšlené legendy. '
Přítomní si dále vyslechli základní zásady, podle kterých je vhodné postupovat při setkání s cizími lidmi. Besedy se zúčastnil i územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice. Mohl ihned reagovat na dotazy ohledně místních záležitostí veřejného pořádku. Účastníci obdrželi závěrem preventivní letáčky s důležitými informacemi.
por. Bc. Petr Janda
01. 12. 2010

Odkazy do noveho okna

Vojice

foto č. 1 

Detailní náhled

Vojice

foto č. 2 

Detailní náhled

Vojice

foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem