Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s občany v obci Radim

JIČÍNSKO - Aby podvodníci neuspěli 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČR
Další setkání jičínských policistů s občany se uskutečnilo v sobotu 3. listopadu v obci Radim. V místní restauraci se s přítomnými pozdravil pracovník Preventivně informační skupiny Jičín, kterého doprovodila policistka z Obvodního oddělení Jičín.

Rádi přijali pozvání od paní starostky, která se s preventistou domluvila na přednášce pro seniory. Reagovala tak na nedávné informace o výskytu „donašečů přeplatků za energie“ v obci. Beseda se tak stala součástí programu tradičního setkání představitelů obce se staršími spoluobčany.

V průběhu přednášky preventista varoval seniory před přílišnou důvěřivostí k neznámým lidem. Seznámil je s nejvíce používanými vymyšlenými legendami, se kterými jsou podvodníci stále úspěšní. Bohužel i v letošním roce se na Jičínsku podařilo lidským hyenám připravit starší spoluobčany o nemalé peníze.

S blížícím se koncem roku se také jistě setkáme s přeplněnými obchodními domy, kde chce každý využít akčních nabídek. V honbě za vyhlédnutým zbožím ale zapomínáme na základní pravidla obezřetnosti, kdy v odstavených nákupních vozících zůstávají bez dozoru kabelky, peněženky a další cennosti, které zcela určitě lákají zloděje. To samé platí i o automobilech na přeplněných parkovištích, ve kterých zanecháme viditelně odložené osobní nebo zakoupené věci, když pospícháme do dalšího marketu.

Mnoho užitečných rad a doporučení účastníci jistě najdou i v preventivních materiálech, které policistka přítomným rozdala během přednášky.
por. Bc. Petr Janda
05. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

3. 11. Radim 

Detailní náhled

Jičínsko

3. 11. Radim 

Detailní náhled

Jičínsko

3. 11. Radim 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem