Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s občany v obci Bříšťany

JIČÍNSKO - Preventivní rady pro seniory 

V obci Bříšťany na Hořicku se v sobotu 19. listopadu uskutečnilo tradiční setkání s občany. Na odpolední posezení do místního sálu pozval starosta obce také policisty, které příjemně překvapila hojná účast posluchačů.

Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín přítomným připomněl několik základních doporučení při setkání s neznámým člověkem. Nejčastěji používané smyšlené lži, které podvodníci používají pro přesvědčení vyhlédnuté oběti, viděli senioři v preventivním pořadu „(Ne)bezpečný věk“. Zaujalo je především vyprávění samotných poškozených. Následně preventiva ještě podrobněji okomentoval některé pasáže z filmu a uvedl i několik případů z poslední doby.

Setkání se také zúčastnil územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice, který se ve svém vystoupení zaměřil na důležitost dobrých sousedských vztahů, kdy všímavost spoluobčanů může přinést cenné informace v případě výskytu neznámých osob v obci. Strážci zákona pro posluchače připravili preventivní letáky s dalšími důležitými informacemi k předestřeným otázkám.

V poslední době se také policisté cíleně zaměřují na bezpečnost chodců a cyklistů, kdy do této skupiny nemotorizovaných účastníků silničního provozu určitě patří i senioři. Zejména používání nejrůznějších reflexních doplňků mnohonásobně zvýší viditelnost osob při pohybu za šera a tmy na silniční komunikaci. Této problematice je také věnována další kampaň Ministerstva dopravy, oddělení BESIP s názvem „SENIOŘI V DOPRAVĚ“. Proto policisté na setkání přivezli i nákupní látkové tašky s výrazným reflexním pruhem a reflexní pásky na oblečení, které v rámci preventivních aktivit zajistilo oddělení BESIP.

Další preventivní akce: Setkání s občany v obci Úhlejov

por. Bc. Petr Janda
22. 11. 2011

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

Bříšťany 

Detailní náhled

Jičínsko

Bříšťany 

Detailní náhled

Jičínsko

Bříšťany 

Detailní náhled

Jičínsko

Bříšťany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem