Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s občany v Miletíně

Zaznělo i varování před kapesními krádežemi 

Další setkání občanů s policisty proběhlo tentokrát ve čtvrtek 20. ledna v obci Miletín. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín přiblížil přítomným v krátkosti naplánovaný program besedy. Účastníci nejdříve shlédli projekci „(Ne)bezpečný věk“. Film je rozdělen do několika kapitol, které seniorům ukazují nejčastěji používané legendy a lži nejrůznějších zlodějů a podvodníků. Jejich cílem je vzbudit důvěru u vyhlédnuté oběti a následně ji připravit o peníze.
V další části přednášky zaznělo i varování před kapesními krádežemi. Senioři si vyslechli několik základních rad a doporučení, které je mohou ochránit před všímavými nenechavci. Pachatelé se zaměřují především na místa, kde se pohybuje větší počet lidí. Ideální jsou nejrůznější obchodní domy, hromadná doprava a veřejné akce s velkou účastí návštěvníků. Můžeme se s nimi ale setkat i na ulici, kde dokážou bleskově využít naši chvilkovou nepozornost. Nejčastěji pak poškození přicházejí o svoje kabelky, peněženky, platební karty, mobilní telefony a osobní doklady.
Setkání se zúčastnil také místostarosta obce a územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice. Důležité rady a informace našli občané také v preventivních materiálech, které byly volně dostupné v přednáškové místnosti.
por. Bc. Petr Janda
21. 01. 2011

Odkazy do noveho okna

Miletín

foto č. 1 

Detailní náhled

Miletín

foto č. 2 

Detailní náhled

Miletín

foto č. 3 

Detailní náhled

Miletín

foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem