Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání protiteroristických složek v Praze

Konferenci PWGT zahájil policejní prezident. 

Ve dnech 22. a 23. listopadu 2016 se v Praze uskutečnila konference PWGT (Police Working Group on Terrorism), která sdružuje policejní protiteroristické složky zemí Evropské unie, Islandu, Norska, Švýcarska a také zástupce Europolu.

PWGT  bylo založeno jako fórum pro oblast terorismu a politického násilného aktivismu. Svojí činností má předcházet teroristickým a násilným politickým aktivitám a to zejména prostřednictvím sdílení relevantních poznatků a zkušeností či včasnými informacemi o incidentech.

Na konferenci došlo k prezentaci příspěvků zaměřených na poslední trendy v oblasti boje proti terorismu. Setkání odborníků mají velký přínos pro operativní práci a vyhodnocování případných hrozeb, včetně možností osobních konzultací. 

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, který konferenci zahájil, mj. uvedl: „Teroristické hrozby neznají hranic. Ani Česká republika bezpečnostní situaci nepodceňuje a boji s terorismem se intenzivně věnuje. Chráníme významné objekty, identifikujeme měkké cíle. Od 1. srpna letošního roku jsme naše úsilí podpořili vznikem nové sekce terorismu a extremismu s celostátní působností v rámci reorganizovaného policejního útvaru nazvaného Národní centrála proti organizovanému zločinu. Postupně posilujeme i boj proti terorismu na regionální úrovni.“

PWGT konference jsou pořádány dvakrát ročně, přičemž předsednictví skupiny by mělo být předáváno na základě rotačního principu.  Předsednictví České republiky bylo ukončeno právě touto konferencí.

24. listopadu 2016
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem