Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání policejních vzdělávacích organizací

Začátkem týdne se v Praze uskutečnilo dvoudenní zasedání Výkonného výboru Asociace evropských policejních škol. 

Ve dnech 6. a 7. března se v pražských Hrdlořezích uskutečnilo zasedání Výkonného výboru Asociace evropských policejních škol (AEPC). Od roku 1996, kdy asociace vznikla, je zastoupena celkem 51 organizacemi ze 42 evropských a s Evropou sousedících zemí. Jejím smyslem je vzájemné sdílení nejlepší praxe a předávání zkušeností policejních vzdělávacích organizací. Velkým přínosem je i spolupráce asociace s dalšími významnými partnery v oblasti vzdělávání, jako jsou CEPOL, MEPA, FRONTEX, OBSE a Evropská komise. Mezi hlavní aktivity asociace patří odborné kurzy a semináře pro střední a vyšší management policie a jednou ročně je pořádaná dvoudenní konference na aktuální téma z oblasti bezpečnosti a vzdělávání.

Policii České republiky reprezentuje Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy, který je členem asociace od října roku 2016, a který měl tu čest letos poprvé akci pořádat a hostit účastníky Výkonného výboru. Na dvoudenním zasedání výboru se řešily zejména organizační záležitosti asociace. 

Na jednání do Prahy přijel prezident Asociace evropských policejních škol Norbert Leitner, tři viceprezidenti asociace a také zástupci 9 stálých členských organizací Výkonného výboru. Za Policii České republiky se s ředitelem Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy plk. Markem Adamem jednání zúčastnil také policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, který celou akci oficiálně zahájil. Ve svém projevu nejprve srdečně přivítal všechny účastníky a také vyjádřil svou podporu fungování asociace. „Vzdělávání a výcvik policistů vnímám jako jednu z priorit Policie České republiky. Důkazem toho je i zřízení Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy, který vznikl v roce 2015 jako reakce na aktuální potřeby profesionalizace policie. Vzdělávání a výcvik policistů je nekončící proces a je jedině ku prospěchu, když si s jinými organizacemi můžeme vzájemně předávat cenné rady a zkušenosti,“ řekl policejní prezident.

8. března 2017
kpt. Mgr. Iveta Martínková
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Odkazy do noveho okna

AEPC (1)

AEPC (1) 

Detailní náhled

AEPC (2)

AEPC (2) 

Detailní náhled

AEPC (3)

AEPC (3) 

Detailní náhled

AEPC (4)

AEPC (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem