Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání na střelnici

JIČÍNSKO - Policisté se o podzimních prázdninách věnovali dětem 

V rámci spolupráce s nízkoprahovým klubem pro mládež EXIT Jičín připravili jičínští policisté pro zájemce z řad klientů na pátek 26. října setkání na střelnici Zebín. Pro děti to zároveň bylo zajímavé zpestření podzimních prázdnin.

Policejní instruktor pro služební přípravu a správce střelnice připravili pro účastníky zajímavý program, kdy si mohli pod bedlivým dohledem policisty vyzkoušet střelbu ze vzduchovky a malorážky. Praktické části předcházela nezbytná instruktáž o bezpečném chování na střelnici a při samotné střelbě. Nezapomnělo se ani na připomenutí správného postupu při nálezu munice nebo střelné zbraně.

Děti se k probíraným otázkám mohou vrátit například také při listování v „Sešitě plném průšvihů“, který v závěru dostali od pracovníka Preventivně informační skupiny Jičín, kde jedna kapitola vypráví právě o nálezu a neodborné manipulaci s nalezenou zbraní. Pracovní sešit obsahuje celkem čtyři příběhy, ve kterých jsou hlavní aktéři postaveni do náročných životních situací. Následné otázky k jednotlivým epizodám nutí čtenáře přemýšlet o správném chování jednotlivých postav.
por. Bc. Petr Janda
29. 10. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

26. 10. Střelnice Zebín 

Detailní náhled

Jičínsko

26. 10. Střelnice Zebín 

Detailní náhled

Jičínsko

26. 10. Střelnice Zebín 

Detailní náhled

Jičínsko

26. 10. Střelnice Zebín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem