Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Setkání ministrů v Hluboké nad Vltavou

Občané i návštěvníci Hluboké nad Vltavou včera prokázali svoji vstřícnost i evropskou vyspělost. Policisté nemuseli zasahovat. (Hl. schránka 974 221 116) 

     V pátek přivítalo malebné jihočeské město Hluboká nad Vltavou 27 ministrů zahraničních věcí Evropské unie, kteří sem přijeli na předem plánované víkendové setkání. Občané i návštěvníci Hluboké nad Vltavou prokázali svoji vstřícnost i evropskou vyspělost. Policie ČR, které zákon ukládá zajistit bezpečnost chráněných osob a objektů, nemusela své síly a prostředky použít. 
     Do bezpečnostního opatření je zapojeno několik set policistů, nejenom z Jihočeského kraje, ale i z celé naší republiky, kteří dohlížejí jak na bezpečnost a plynulost silničního provozu, tak i na dodržování veřejného pořádku. K dispozici mají policisté také vrtulník. Zároveň je připraven i dvanáctičlenný antikonfliktní tým, který poskytuje základní informace o postupu Policie ČR a případně upozorňuje účastníky demonstrací na jejich protiprávní jednání. Členové týmu jsou řádně označeni reflexní vestou.
     U příležitosti víkendového setkání ministrů zahraničních věcí byly řádně oznámeny čtyři demonstrace. Demonstrace 13 občanů za odmítnutí amerického protiraketového systému v Evropě proběhla včera v odpoledních hodinách poblíž kruhového objezdu v katastru obce Hluboká nad Vltavou. V Bezručově ulici proběhlo shromáždění aktivistů, kteří chtěli upozornit na bezpečnostní nedostatky Jaderné elektrárny Temelín. V 16:30 protestovalo formou pokojné demonstrace přibližně 40 osob na náměstí Čsl. Armády proti zahraniční politice Evropské unie. Po přednesení projevů účastníci pochodovali Masarykovou ulicí do ulice Bezručova, kde byla demonstrace ukončena. Před hlubockým městským úřadem se uskutečnilo shromáždění přibližně 60 občanů Za lepší počasí a levnější pivo. 
     Při žádném z uvedených shromáždění nedošlo k narušení veřejného pořádku. Dnes pokračuje víkendové setkání ministrů na státním zámku Hluboká ve svém plánovaném programu. Policejní opatření i nadále trvá.

Jana Kameníková, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje České Budějovice

CZ PRES IV CZ PRES IV
CZ PRES VII CZ PRES VII
 

vytisknout  e-mailem