Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Šestatřicetiletý muž skončil za mřížemi

BENEŠOVSKO- Výčet jeho trestné činnosti je opravdu pestrý 

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého viní hned z několika činů, a to pokračujícího přečinu krádeže, přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.
V listopadu roku 2020 měl ze zaparkovaného sanitního vozu odcizit batoh, peněženku, ve které bylo několik platebních karet a finanční hotovost 21 tisíc korun, dále léky a služební reflexní bunda.
Dále měl 11. ledna roku 2021 překonat oplocení rodinného domu, vstoupit do domu a zde následně odcizit hotovost ve výši půl milionu korun a několik parfémů. 
Ve třetím případě se pak šestatřicetiletý muž měl v březnu 2021 vloupat do prostor zimního stadionu, u kterého vypáčil dvoukřídlé dveře, zde odcizil tablet, nafukovací kompresor míčů, finanční hotovost, alkoholické nápoje, potraviny, ale i charitativní pokladničku, ve které byla finanční hotovost kolem 3 tisíc korun. I přesto, že zalepil některé kamery, byl dalšími kamerami na místě zachycen a to dokonce dvakrát. 
Usilovnou prací benešovských kriminalistů se podařilo zajistit dostatek důkazů a stop a následně při provedené domovní prohlídce i několik předmětů pocházející z trestné činnosti a muž tak skončil ve vazbě. Policisté prověřují i další trestnou činnost na Benešovsku a zjišťují, zda muž nemá na svém kontě i nějaké další skutky.
Již v minulosti byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na tři roky, které si odpykal za obdobnou trestnou činnost. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 2 roky až 8 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. dubna 2021

vytisknout  e-mailem